redacteur
10 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 1 teen knoflook
  • 1 mespuntje zout
  • 30 gram zachte, ongezouten boter
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 sneetjes brood
  • 2 plakken Goudse kaas of cheddar

Een tikkeltje spannender dan een normale tosti kaas

Voor een heerlijke kaastosti mag je ons midden in de nacht wakker maken – en dat zegt wat. Het knapperige brood, de zachte, gesmolten kaas: we beginnen spontaan te watertanden bij het idee. Hoewel een gewone kaastosti al een traktatie op zich is, kregen we een paar weken geleden een geniale ingeving om de tosti nóg beter te maken. We combineerden hem met een ander ingrediënt waar we dol op zijn, namelijk knoflook! Het resultaat: een tongstrelende kruising tussen een tosti en knoflookbrood. Mjam!

Wanneer je hem als lunch eet, moet je wellicht van tevoren even je collega’s waarschuwen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de knoflook-kaastosti:

  • Eerst maak je de knoflookboter. Snijd hiervoor de knoflook fijn en doe dit in een schaaltje met een snufje zout. Voeg vervolgens de boter, olijfolie en fijngehakte peterselie toe en roer goed door elkaar.
  • Besmeer twee sneetjes brood aan één kant met een royale laag knoflookboter.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Leg een sneetje brood met de knoflookzijde naar beneden in de pan. Beleg het brood vervolgens met de plakken kaas en leg de tweede snee brood erbovenop, met de knoflookzijde naar boven. Wanneer de onderkant van de tosti goudbruin is geworden (± 4 minuten), draai je hem om en bak je de andere kant. Wanneer de kaas goed gesmolten is, haal je de tosti uit de pan. Serveer warm.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: romige tonijntosti met cheddarkaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Bon Appetit | Beeld: Videostill