redacteur

RVS: een sterk staaltje

Roestvrij staal (RVS) wordt veel gebruikt in de horeca en in industriële keukens. En niet zonder reden, want het heeft een aantal belangrijke eigenschappen die andere staalsoorten niet hebben. Waarom het precies zo populair is? Dit zijn de vijf voordelen van RVS in de keuken.

RVS is onmisbaar in een professionele keuken.

1. Het is makkelijk schoon te houden

In vrijwel alle horecagelegenheden vind je RVS werktafels, pannen, fornuizen en messen. Dat is niet zo gek, want RVS is zeer hygiënisch. En in de horeca staat hygiëne natuurlijk voorop! Vuil, vocht en etensresten hechten zich niet aan het staal, waardoor het heel eenvoudig schoon te maken is. Neem een RVS werkblad of achterwand simpelweg af met een vochtige doek en een schoonmaakmiddel, en voilá: klaar is kees.

2. Het beïnvloedt de smaak niet

Niets zo vervelend als eten dat een ijzersmaakje heeft. Bah! Dat probleem heb je gelukkig niet met RVS, want het heeft geen invloed op de smaak, geur of kleur van voedsel. Om die reden zijn ook veel potten en pannen van roestvrij staal gemaakt. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat je voedsel een gekke smaak heeft gekregen.

3. Het is hittebestendig

RVS is een slechte warmtegeleider en dat is heel handig in de keuken. Je kunt je hete pan van het fornuis namelijk direct op het aanrechtblad zetten, zonder het staal te beschadigen. Een RVS werktafel is daarom de beste vriend van de professionele kok.

 4. Het is sterk en duurzaam

Over een sterk staaltje gesproken: RVS is vrijwel onverwoestbaar. Het is bestand tegen vuil, vocht en hoge temperaturen en een RVS keuken gaat doorgaans dan ook een leven lang mee. Een duurzame investering!

5. Het geeft je keuken een moderne uitstraling

Wil je je keuken een strakke en moderne uitstraling geven? RVS is the way to go! Roestvrij staal geeft een keuken een industriële look en wordt onder particulieren dan ook steeds populairder. Bovendien is het perfect te combineren met andere materialen als hout of kunststof. Zo kun je je keuken makkelijk laten aansluiten bij de rest van je interieur.

Lees ook: Word een pro in de keuken met deze 6 ovenhacks

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: HorecaRama | Beeld: Pexels