Ingrediënten
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • boter en olijfolie om in te bakken
  • 8 kippendijen
  • 250 milliliter barbecuesaus
  • 200 milliliter polpa di pomodori (tomatenpulp uit blik)
  • 4 grote Italiaanse bollen
  • 2 handjes slamelange
  • 1 bakje coleslaw
80 min.
4 pers.

Zo houd je het zomerse gevoel nog even vast

Nu het eind september is, moeten we met pijn in ons hart vaarwel zeggen tegen de zomer. De laatste weken is het kwik alweer flink gedaald en werd het ‘s avonds steeds iets eerder donker. Spijtig, want wij waren eigenlijk nog helemaal niet klaar met de zomer! Hoewel het pas net officieel herfst is, verlangen we stiekem nu al terug naar zwemmen in de zee en de vele barbecues. Voor iedereen die dit gevoel herkent, hebben we als pleister op de wond dit recept voor pulled chicken met barbecuesaus. Dit maaltje brengt je voor even terug naar die zomerse barbecue-avond in je achtertuin.

Voor dit maaltje hoef je de barbecue niet weer uit de schuur te toveren, je maakt het gewoon in de oven!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de broodjes pulled chicken:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C (145 bij hetelucht).
  • Snijd de ui in halve ringen en pers een teen knoflook.
  • Smelt wat boter en een scheutje olijfolie in een een koekenpan en bak hierin de kippendijen rondom aan. De kip hoeft nog niet gaar te zijn, het gaat er puur om dat de buitenkant dichtgeschroeid is.
  • In het overgebleven vet bak je de uien en knoflook aan, totdat de ui glazig begint te zien (ca. 2 minuten). Voeg vervolgens de barbecuesaus en de polpo di pomodori toe. Leg de kippendijen in de saus en roer goed door.
  • Neem een ovenschaal en giet hierin de kip en saus. Zet de schaal in de oven en laat de kip hierin 60 minuten garen. Roer af en toe door.
  • Haal de schaal na een uur uit de oven en leg de kippendijen op een bord of snijplank. Trek met twee vorken het vlees uit elkaar en doe de stukjes kip weer terug in de schaal bij de saus. Roer het geheel goed door, om alle smaken samen te laten komen.
  • Snijd de bolletjes open en verdeel over de onderkant wat slamelange. Verdeel vervolgens een ruime hoeveelheid pulled chicken over de broodjes en top af met de coleslaw. Leg het ‘kapje’ van het broodje eroverheen.
  • Serveer direct en eet smakelijk!

Lees ook: Recept: broodje tempeh met pindasaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Betty’s Kitchen | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • boter en olijfolie om in te bakken
  • 8 kippendijen
  • 250 milliliter barbecuesaus
  • 200 milliliter polpa di pomodori (tomatenpulp uit blik)
  • 4 grote Italiaanse bollen
  • 2 handjes slamelange
  • 1 bakje coleslaw