Ingrediënten
  • 3 grote overrijpe bananen
  • 390 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 180 milliliter karnemelk
  • 180 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 300 gram suiker
  • 3 eieren, op kamertemparatuur
  • 120 gram chocoladedruppels, optioneel
  • 100 gram walnoten, gehakt, optioneel
  • Voor de Nutellatopping:
  • 4 eetlepels roomboter, op kamertemperatuur
  • 180 gram poedersuiker
  • 25 gram cacaopoeder
  • 2 à 3 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 110 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 150 gram Nutella
90 min.
12 - 16 pers.

Het beste van twee werelden in één lekkernij

Wat moet je doen als overrijpe bananen in de fruitschaal liggen? Juist! Je verwerkt ze in een lekkere cake of taart. Deze bananencake is fluffy, smaakvol en lekker makkelijk te maken. De chocoladedruppels en walnoten zijn in deze cake optioneel, maar tillen je traktatie naar een hoger niveau. De Nutellatopping maakt de cake helemaal compleet.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een browniebakvorm (24 cm) in.
  • Prak de bananen fijn en zet apart.
  • Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout in een kom en roer door. Zet apart.
  • Roer het vanille-extract door de karnemelk en zet ook apart.
  • Doe de roomboter in een grote kom en voeg de suiker toe. Mix met een handmixer tot een luchtig en fluffy geheel.
    Voeg de eieren één voor één aan het botermengsel toe, terwijl je met de handmix blijft mixen.
  • Voeg de geprakte banaan toe en roer tot alles goed is vermengd. Voeg de helft van de bloem toe en meng goed. Schenk de helft van de karnemelk bij het mengsel en roer tot alles goed is vermengd. Herhaal met overgebleven bloem en karnemelk.
    Vouw vervolgens de chocoladedruppels en walnoten door het beslag.
  • Doe het beslag in de brownievorm en bak 50 tot 55 minuten. Laat de cake volledig afkoelen.
  • Maak nu de Nutellatopping: Doe de boter, poedersuiker, cacaopoeder, 2 eetlepels melk en het vanille-extract in een kom en mix met een handmixer tot een egaal geheel.
  • Voeg steeds een beetje roomkaas toe en blijf mixen. Doe hetzelfde met de Nutella. Voeg eventueel nog 1 eetlepel melk toe om de topping wat dunner te maken.
  • Smeer de Nutellatopping over de afgekoelde cake en laat 30 minuten staan.
  • Snijd de bananencake in 12 tot 16 stukken.

Ook lekker: Hawaiiaanse knoflookgarnalen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Carlsbad Craving | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 3 grote overrijpe bananen
  • 390 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 180 milliliter karnemelk
  • 180 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 300 gram suiker
  • 3 eieren, op kamertemparatuur
  • 120 gram chocoladedruppels, optioneel
  • 100 gram walnoten, gehakt, optioneel
  • Voor de Nutellatopping:
  • 4 eetlepels roomboter, op kamertemperatuur
  • 180 gram poedersuiker
  • 25 gram cacaopoeder
  • 2 à 3 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 110 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 150 gram Nutella