Ingrediënten
  • 100 gram bloem
  • 90 gram maizena
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 180 milliliter koud water
  • 120 milliliter zonnebloemolie, om te frituren
  • 450 gram kipfilet, in behapbare stukken gesneden
  • 150 gram cashewnoten
  • Voor de saus:
  • 150 gram hoisinsaus
  • 60 milliliter sojasaus
  • 2 eetlepels witte azijn
  • 1 eetlepel Sriracha
  • 50 gram suiker
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Stukje gember, naar smaak, geraspt
15 min.
5 pers.

Lekker met wat rijst en broccoli

Knapperige kip in een zoete, hartige saus: kom maar door! Alleen al als we een foto zien van deze kip met cashewnoten in een zoete, hartige saus, beginnen we al te watertanden. Serveer de kip met wat rijst en broccoli en je hebt een volledige maaltijd. Wat dit gerecht nog leuker maakt: de kip is klaar in 15 minuten!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de bloem, maizena, het zout en paprikapoeder in een kom en mix met een garde tot een geheel.
  • Doe de helft van de bloem in een andere kom. Schenk in een van de kommen het water en mix met een garde tot er geen klontjes meer zijn.
  • Verhit de olie in een sauspan. De olie is heet genoeg als een druppel water de olie laat sissen.
  • Wentel de stukjes kip door de bloem en dip daarna in beslag dat je net hebt gemaakt.
  • Frituur de stukjes kip 2 à 3 minuten aan beide kanten. Laat de stukjes kip uitlekken op keukenpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Doe de stukjes kip in een grote koekenpan en schenk de saus eroverheen. Voeg ook de cashewnoten toe. Roer door en bak 1 minuut.
  • Verdeel de kip over de borden en serveer met rijst en broccoli.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Romige spaghetti met paddenstoelen en miso

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Pinch of Yum | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 100 gram bloem
  • 90 gram maizena
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 180 milliliter koud water
  • 120 milliliter zonnebloemolie, om te frituren
  • 450 gram kipfilet, in behapbare stukken gesneden
  • 150 gram cashewnoten
  • Voor de saus:
  • 150 gram hoisinsaus
  • 60 milliliter sojasaus
  • 2 eetlepels witte azijn
  • 1 eetlepel Sriracha
  • 50 gram suiker
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Stukje gember, naar smaak, geraspt