Ingrediënten
  • 200 gram pasta naar keus
  • 40 gram roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gram gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, shiitake, kastanjechampignons, bundelzwam, beukenzwam etc.), grofgesneden
  • Zout
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 eetlepels miso pasta
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • Parmezaanse kaas, om te serveren
20 min.
2 pers.

Een Italiaanse pasta met een Japanse twist

Wie regelmatig een blik werpt op Kookfans kan het niet zijn ontgaan dat we dol zijn op paddenstoelen. We eten het dolgraag bij het avondeten of als hapje in het weekend. Deze spaghetti met paddenstoelen en miso lieten we dan ook niet zomaar aan ons voorbijgaan.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina. 

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta al dente volgens de verpakking en bewaar 200 milliliter van het pastawater.
  • Verhit de roomboter in een grote pan en voeg wat olijfolie toe.
  • Doe de paddenstoelen in de pan en voeg een snufje zout toe. Laat de paddenstoelen een paar minuten in de pan zitten. De onderkant moet een beetje bruin worden, dus roer ze nog niet door.
  • Roer na een paar minuten pas door en laat verder bruin worden.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  • Roer de miso pasta door de champignons en voeg het bewaarde pastawater toe. Roer tot alles goed is vermengd.
  • Voeg de pasta toe en roer tot een geheel.
  • Verdeel de pasta over twee borden en serveer met wat bosui en Parmezaanse kaas

Ook lekker: simpele monchoutaart

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marion’s Kitchen | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 200 gram pasta naar keus
  • 40 gram roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gram gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, shiitake, kastanjechampignons, bundelzwam, beukenzwam etc.), grofgesneden
  • Zout
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 eetlepels miso pasta
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • Parmezaanse kaas, om te serveren