Ingrediënten
  • 200 gram (volkoren)spaghetti
  • Snuf zout
  • 250 gram champignons
  • Olijfolie, om in te bakken
  • Balsamicoazijn, naar smaak
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Peper
  • Handvol verse basilicum, fijngesneden
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels volle yoghurt
  • Parmezaanse kaas, naar smaak en om te serveren
  • 1 handvol verse peterselie, fijngesneden
15 min.
2 pers.

Deze spaghetti is gezond en ontzettend lekker

We zijn dol op pasta met champignons. Wij maken deze pasta vaak met een goede hoeveelheid slagroom. Dat het niet echt gezond is, nemen we dan maar voor lief. Toch zijn er ook dagen waarop we liever wel gezond eten. Heb jij zo’n dag? Dan betekent dat heus niet dat je geen romige pasta kunt verorberen; dat bewijst deze spaghetti met champignons!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Kook de spaghetti al dente in gezouten water en snijd de champignons in stukken.
  • Verhit wat olijfolie in de pan en voeg de champignons toe. Bak de champignons bruin.
  • Voeg wat balsamicoazijn toe en roer door, laat 2 minuten op het vuur staan.
  • Voeg de knoflook toe en roer door.
  • Breng de champignons op smaak met wat zout en peper en voeg een beetje van het pastawater toe.
  • Voeg de basilicum en pasta toe en meng alles goed met elkaar.
  • Gebruik zowel de rasp en het sap van de citroen om de pasta op smaak te brengen.
  • Roer de yoghurt door de pasta.
  • Voeg de parmezaanse kaas en peterselie toe.
  • Verdeel de pasta over de borden en serveer met wat extra parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

 

Ook lekker: Gebakken knoflook-gamba’s

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Haste’s Kitchen | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 200 gram (volkoren)spaghetti
  • Snuf zout
  • 250 gram champignons
  • Olijfolie, om in te bakken
  • Balsamicoazijn, naar smaak
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Peper
  • Handvol verse basilicum, fijngesneden
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels volle yoghurt
  • Parmezaanse kaas, naar smaak en om te serveren
  • 1 handvol verse peterselie, fijngesneden