Ingrediënten
  • Voor de lasagnebladen
  • Bakspray
  • 225 gram roomkaas
  • 3 grote eieren
  • 250 gram mozzarella, geraspt
  • 45 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Voor de vulling
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 450 gram rundergehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 175 milliliter marinarasaus
  • 1 theelepel oregano
  • Een snufje chilivlokken
  • 450 ricotta
  • 200 gram mozzarella, geraspt
  • 65 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse peterselie ter garnering
Maayke
25 + 30 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • Voor de lasagnebladen
  • Bakspray
  • 225 gram roomkaas
  • 3 grote eieren
  • 250 gram mozzarella, geraspt
  • 45 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Voor de vulling
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 450 gram rundergehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 175 milliliter marinarasaus
  • 1 theelepel oregano
  • Een snufje chilivlokken
  • 450 ricotta
  • 200 gram mozzarella, geraspt
  • 65 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse peterselie ter garnering

Eet jij koolhydraatarm? Dan is deze keto-lasagne het perfecte gerecht!

Het keto-dieet is een strikt dieet dat bestaat uit een minimale koolhydraatinname en juist een verhoogde vetinname. Bij het koolhydraatarme dieet vermijd je de koolhydraten maar zorg je dat 60 tot 80 procent van je totale calorie-inname uit vetten bestaat. Op deze manier verlies je de overtollige kilo’s met gemak. Laat dat nu net geen straf zijn als we deze heerlijke keto-lasagne maken.

Ga jij deze heerlijke keto-lasagne maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de lasagne:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en vet in met bakspray. Zet apart.
  • Smelt de roomkaas, mozzarella en Parmezaanse kaas in een magnetronbestendige kom voor korte duur in de magnetron. Voeg eieren toe en meng tot het is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verspreid het mengsel op bakplaat en bak in de oven gedurende 15 tot 20 minuten. Laat goed afkoelen. 
  • Begin ondertussen met de vulling. Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg ui, knoflook en tomatenpuree toe en kook 5 minuten.
  • Voeg het rundergehakt toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het vlees met een houten lepel tot het bruin van kleur is, 6 minuten.
  • Schenk de marinarasaus erbij. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.
  • Pak de bakplaat erbij en snijd uit de kaas de lasagnebladen in de breedte doormidden en snijd elke helft in 3 stukken.
  • Schep een kleine hoeveelheid saus in een ovenschaal en plaats 2 bladen op de bodem van de schaal. Verdeel een derde van de ricotta over de bladen, leg er een derde van het gehakt bovenop en bestrooi met een derde van de geraspte mozzarella.
  • Herhaal dit om nog 2 lagen te maken. Top met Parmezaanse kaas.
  • Bak in de oven tot de kaas smeuïg is en de saus bruisend is, ongeveer 30 minuten.
  • Garneer met peterselie voor het opdienen.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hieronder de video met volledige uitleg:

Ook lekker: Pittige spaghetti met knoflookgarnalen en bosuipesto

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill