Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 6 plakken zuurdesembrood, in stukken van 2,5 cm gesneden
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 wortel, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Peper
  • 120 milliliter water
  • 960 milliliter kippenbouillon
  • 120 milliliter room
  • 225 gram corned beef (bij AH verkrijgbaar), in stukken van 2,5 cm gesneden
  • 220 gram zuurkool
  • Verse peterselie
  • Zout
  • 225 gram geraspte gruyère
Sabine
40 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 6 plakken zuurdesembrood, in stukken van 2,5 cm gesneden
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 wortel, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Peper
  • 120 milliliter water
  • 960 milliliter kippenbouillon
  • 120 milliliter room
  • 225 gram corned beef (bij AH verkrijgbaar), in stukken van 2,5 cm gesneden
  • 220 gram zuurkool
  • Verse peterselie
  • Zout
  • 225 gram geraspte gruyère

Dit recept warmt je gegarandeerd op

We gaan de koude maanden van het jaar weer tegemoet en warmen ons graag op met wat comfort food. Rasechte klassiekers als de stampotten en de pannen snert mogen dan niet ontbreken. Al is een beetje variatie ook wel welkom in onze winterkeuken. Neem nu eens deze zuurkoolsoep, ook wel Reubensoep genoemd. Het warmt je gegarandeerd op en vult de maag met liefde.

Zeg maar eens nee tegen deze heerlijke soep.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe twee eetlepels olijfolie in een grote pan en voeg de gesneden stukken zuurdesembrood toe. Schep om tot alle stukken zijn bedekt met olijfolie. Blijf af en toe roeren tot de stukjes brood goudbruin worden aan de zijkanten. Doe de broodstukjes in een kom en zet apart.
  • Doe opnieuw olijfolie in de eerder gebruikte pan. Voeg de ui toe en laat opstaan tot het glazig wordt. Voeg daarna wortelstukjes, knoflook en peper naar smaak toe. Roer goed en laat vijf minuten opstaan.
  • Voeg daarna de kippenbouillon en het water toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten opstaan.
  • Roer de room door de bouillon en voeg het vlees en de zuurkool toe. Breng opnieuw aan de kook en laat het geheel 5 minuten opstaan. Voeg peterselie en eventueel zout toe.
  • Schenk de zuurkoolsoep in ovenbestendige kommen en verdeel de stukken brood hierover. Verdeel daarna ook de kaas over het brood. Grill daarna 2 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Lees ook: Recept: hamburgersoep

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish