Ingrediënten
  • 400 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampignon, oesterzwam, cantharel)
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 4 zilveruitjes, in plakjes gesneden
  • 2 kleine augurken, in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Snuf paprikapoeder
  • Peterselie naar smaak
  • 50 milliliter whiskey
  • 100 gram crème fraîche of slagroom
  • Rijst om te serveren
Christel
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram gemengde paddenstoelen (kastanjechampignon, oesterzwam, cantharel)
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 4 zilveruitjes, in plakjes gesneden
  • 2 kleine augurken, in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Snuf paprikapoeder
  • Peterselie naar smaak
  • 50 milliliter whiskey
  • 100 gram crème fraîche of slagroom
  • Rijst om te serveren

Een lekker vegetarisch alternatief

Voor een goede beef stroganoff mag je ons ’s nachts wakker maken. Degenen die vlees eten, kunnen dit gerecht naar hartenlust consumeren, maar vegetariërs moeten er helaas voor bedanken. Jamie Oliver creëerde echter een vegetarische stroganoff die minstens zo lekker is als het origineel.

Je zult het vlees niet missen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de paddenstoelen-stroganoff?

  • Maak de paddenstoelen schoon met een champignonborstel en snijd de paddenstoelen in reepjes.
  • Verhit een grote koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de paddenstoelen toe. Voeg geen olie toe. Als je paddenstoelen in een droge pan bakt, krijgen de paddenstoelen een notige smaak.
  • Roer de paddenstoelen af en toe door.
  • Voeg de rode ui en knoflook na een paar minuten toe.
  • Breng de paddenstoelen op smaak met een beetje zout en peper. Voeg vervolgens 2 eetlepels olijfolie toe.
  • Doe de augurken en kappertjes in de pan en breng op smaak met een beetje paprikapoeder.
  • Snijd de peterselie fijn. Snijd de steeltjes van de peterselie ook zo fijn mogelijk. Voeg eerst alleen de steeltjes toe.
  • Schenk whiskey in de pan en flambeer de champignons even, pas op voor je afzuigkap! Dit is een stap je die je ook over kunt slaan.
  • Voeg de crème fraîche of slagroom toe en roer goed door. Voeg eventueel nog een beetje water toe om de saus wat dunner te maken.
  • Doe de rest van de peterselie in de pan en laat nog een minuutje op het vuur staan.
  • Serveer de paddenstoelen-stroganoff met rijst.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: kippendijen in romige champignonsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jamie Oliver | Beeld: Videostill YouTube Jamie Oliver