Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gram runderreepjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1/2 gele ui, fijngesneden
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel bloem
  • 240 milliliter runderbouillon
  • 180 milliliter slagroom
  • 60 gram zure room
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus
  • 1/2 theelepel dijonmosterd
  • Snufje zout en peper
  • Bieslook, fijngesneden, om te serveren
Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gram runderreepjes
  • 2 eetlepels boter
  • 1/2 gele ui, fijngesneden
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel bloem
  • 240 milliliter runderbouillon
  • 180 milliliter slagroom
  • 60 gram zure room
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus
  • 1/2 theelepel dijonmosterd
  • Snufje zout en peper
  • Bieslook, fijngesneden, om te serveren

Klaar in 30 minuten!

Beef stroganoff is een heerlijk vleesgerecht met champignons en een romige saus. Hoewel de naam nog weleens doet vermoeden dat het een lastig gerecht is om te bereiden, is niets minder waar. Je kunt dit heerlijke gerecht al in 30 minuten op tafel zetten.

Heerlijk met pasta of rijst!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de beef stroganoff?

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de runderreepjes toe als de olie heet is.
  • Bak beide kanten van de reepjes 1 minuut per kant.
  • Schep de runderreepjes uit de pan in een kom en bedek de kom om de reepjes warm te houden.
  • Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de ui en de champignons toe. Bak 6 tot 7 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de bloem toe en roer 1 minuut lang goed door.
  • Schenk de bouillon in de pan en roer opnieuw goed door.
  • Schenk de slagroom bij de champignons en breng aan de kook en draai het vuur daarna middelhoog.
  • Voeg een paar eetlepels van de saus toe aan de zure room en roer goed door om de zure room te temperen. Voeg het mengsel toe aan de saus en roer goed door.
  • Voeg de Worcestershiresaus, de mosterd, de zout en de peper toe en meng goed. Laat even koken.
  • Voeg de runderreepjes toe en laat de pan nog zo’n 2 minuten op het vuur staan.
  • Serveer de beef stroganoff met pasta of rijst en maak het af met wat verse bieslook.

Ook lekker: geroosterde garnalensalade 

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: Videostill YouTube