Roos

Het komt nog heel precies

Heb je uren in de keuken staan zwoegen? Grote kans dat jij dit fantastische maaltje wil vastleggen. Klik, daar gaat-ie. Maar verrek: op de foto ziet het er totaal niet lekker uit. Een dampend bord met eten is helemaal niet zo makkelijk te fotograferen. Gelukkig zijn er een aantal trucjes waardoor elk gerecht er lekkerder uit gaat zien. Voor je het weet gooi jij je hele Instagram-pagina vol met food pics. Je volgers zullen er hongerig van worden. 

Oefening baart kunst!

1. Belichting

De juiste belichting is het allerbelangrijkste. Bevind je je in een donkere omgeving? Gebruik dan een kaars of lamp om meer licht op jouw gerechtje te krijgen. De regel luidt als volgt: beter overbelicht dan te donker. Daglicht zorgt voor de allermooiste foto’s.

2. Ondergrond

Een hele belangrijke: de ondergrond. Kies voor een bord, placemat of tafel in een frisse kleur. Hierdoor oogt je gerecht een stuk frisser en komen de kleuren van het gerecht beter naar voren.

3. Snijden maar

Dit klinkt misschien gek, maar wanneer je een gerecht in stukjes snijdt, zal het er gelijk een stuk lekkerder uitzien. Denk maar eens aan een biefstukje. Dit bruine stuk vlees ziet er stuk aantrekkelijker uit wanneer de rode binnenkant te zien is. Eerst snijden, dan fotograferen!

4. Flits verboden

Food foto’s maken met de flits aan? Doe dat maar niet. De diepte verdwijnt hierdoor in je foto, waardoor het eten op jouw bord er een stuk minder aantrekkelijk uit ziet. Heb je echt te weinig belichting? Vraag dan een ander met z’n flits – oftewel: zaklamp – op jouw gerecht te schijnen. Ziet er misschien gek uit, maar daardoor kan jij zonder flits een fotootje maken.

5. Groen

Heb je een gerecht gemaakt met weinig kleur? Denk bijvoorbeeld aan een pizza margherita, lasagne of risotto. Grote kans dat het er niet zo lekker uit ziet op de foto’s. Een blaadje basilicum, een handje rucola of een aantal verse tomaatjes kunnen wonderen doen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

FRITTER?? ? Fritter is niet echt een Nederlands woord. Er is volgens mij geen goede Nederlandse benaming voor dit soort pannenkoekjes. Want daar komt het nog het meeste bij in de buurt, maar dan met veel groenten gemaakt. En is het nou een hapje, snackje, lichte maaltijd of misschien zelfs wel een lunch wanneer je tijd hebt?? ? In dit recept laat Marianne zien hoe je dit kunt maken en hoe je de fritter voor verschillende maaltijden kunt combineren! Sla het recept op in je favorieten op je account op onze website om het recept steeds weer terug te kunnen vinden voor een andere bereiding!? ? Als je zin hebt in lekker een dagje wat minder koolhydraten en meer groenten eten, dan is dit recept zeker iets voor jou! ? ? Recept? Link in bio! @uitpaulineskeuken? ? #fritter #gezondrecept #uitpaulineskeuken

Een bericht gedeeld door Pauline – Uitpaulineskeuken.nl (@uitpaulineskeuken) op

7. Hoek

Maak je ‘m van bovenaf? Van de zijkant? De linkerhoek? Man man man, wat een keuzes. Helaas is hier niet één juist antwoord op. Afhankelijk van het gerecht kies je de juiste hoek. Zo fotografeer je een taart met verschillende lagen van de zijkant, maar een gevulde borrelplank van de bovenkant.

Lees ook: Hierdoor verlang je na elke maaltijd naar een kop koffie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Digifotostarter | Beeld: Unsplash