60 min.
4 pers.

Zo makkelijk en toch overheerlijk!

Soep is altijd een goed idee om te maken. Het vult een hoop magen en maakt een hoop harten blij. Net zoals dit heerlijke recept voor romige kippensoep met spinazie en citroen. Pak alle ingrediënten erbij, want we gaan aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de romige kippensoep met spinazie en citroen:

  • Pak een grote pan en zet hem op het vuur. Sudder de uien, knoflook, schil van de Parmezaanse kaas en 12 kopjes water voor gedurende 25 minuten.
  • Zeef het mengsel boven een grote kom en doe het weer in de grote pan.
  • Breng het op smaak met een halve theelepel zout en peper en breng het vervolgens aan de kook.
  • Voeg de kip hieraan toe en pocheer deze tot-ie gaar is. Dit duurt 11 tot 13 minuten. Pak de kip vervolgens met een tang en leg hem in een kom. Laat de kip iets afkoelen voordat je deze in stukjes snijdt. Gooi de bouillon niet weg.
  • Klop ondertussen in een middelgrote kom de eieren en citroensap tot schuimig. Voeg langzaam de bouillon toe, 1 eetlepel per keer.
  • Zet het vuur laag tot middelhoog en kook tot de soep iets dikker is. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en roer de kip en spinazie erdoorheen. Laat dit 5 minuten staan.
  • Giet de soep in kommen en leg er een plak brood naast.
  • Eet smakelijk!

Lekker met een plak brood: recept voor mini knoflook-breedbroodjes uit de oven

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping| Beeld: Unsplash, Max Griss

Ingrediënten
  • 2 grote gele uien, gehalveerd
  • 1 bol knoflook, gehalveerd
  • 1 schil Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • 3 kleine kippenborsten zonder botten
  • 2 grote eieren
  • 6 eetlepels verse citroensap
  • 450 gram baby spinazie