7 uur en 25 min.
6 pers.

Dit gaan we meteen proberen!

Wist je dat je ook heerlijke baksels in de slowcooker kunt maken? Deze cheesecake is daar een goed voorbeeld van. Hij is heerlijk romig, zacht van smaak en makkelijk om te maken. Aan de slag! 

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de cheesecake zelf:

  • Vet een springvorm in van 15 centimeter en wikkel hem stevig in twee lagen folie.
  • Giet een laagje water in de slowcooker en wikkel aluminiumfolie in een cirkel. Plaats deze in de slowcooker als een rek.
  • Voor de bodem: roer in een grote kom de kruimels, boter, 1 eetlepel suiker en een snufje zout door elkaar. Druk dit in de ingevette springvorm en zet opzij.
  • Voor de vulling: pak een grote kom en klop met een handmixer de roomkaas en de resterende suiker tot het luchtig is.
  • Voeg de eieren, zure room, bloem, vanille-extract en het resterende zout toe en klop tot alles goed is gemengd.
  • Giet de vulling vervolgens over de bodem.
  • Zet de springvorm in de slowcooker en leg daar drie lagen keukenpapier overheen. Dit absorbeert de stoom. Zet daarna de deksel op de slowcooker.
  • Kook de taart op de hoogste temperatuur voor gedurende 2 uur, zet het daarna uit en laat 1 uur staan.
  • Haal de cheesecake uit de slowcooker en verwijder de folie uit de pan.
  • Koel tot het volledig is afgekoeld, voor minimaal 4 uur en maximaal een nacht.
  • Snijd de taart in stukken en schep er eventueel wat fruit overheen.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Smeuïge (mega) brownie uit de slowcooker

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Waranya Mooldee

Ingrediënten
  • 90 gram biscuitkruimels
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • 100 gram + 1 eetlepel suiker, verdeeld
  • Halve theelepel zout
  • 500 gram roomkaas, zacht
  • 2 grote eieren
  • 80 milliliter zure room
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel vanille-extract