Ingrediënten
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels mosterd
  • Een halve citroen
  • 2 theelepels worcestershiresaus
  • 8 eetlepels mayonaise
  • Zout en peper
  • 2 kropjes little gem (baby-romainesla)
  • 150 gram ontbijtspek
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren
  • 50 gram panko
  • Olijfolie
  • 12 mini-tortilla's
Rowan Hattu
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels mosterd
  • Een halve citroen
  • 2 theelepels worcestershiresaus
  • 8 eetlepels mayonaise
  • Zout en peper
  • 2 kropjes little gem (baby-romainesla)
  • 150 gram ontbijtspek
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren
  • 50 gram panko
  • Olijfolie
  • 12 mini-tortilla's

Onze nieuwe favoriet

Wraps, taco’s of nacho’s: eigenlijk alles met een Mexicaans tintje zetten we maar al te graag op tafel. Maar wat nou als je dat Mexicaanse mixt met iets Grieks? Dan krijg je deze overheerlijke caesar salad soft taco’s. En geloof ons: dit moet je een keer proeven.

Zo maak je de caesar salad soft taco’s

  • Om te beginnen snij je de ansjovis en de knoflook zo fijn mogelijk en doe je dit een kom.
  • Vervolgens voeg je hier de mosterd, het citroensap en de worcestershiresaus toe en roer dit goed door elkaar.
  • Daarna voeg je er nog vier eetlepels mayonaise aan toe.
  • Proef de dressing dan en maak het op smaak met wat peper en zout.
  • Zet dit dan even weg en ga verder met de slakropjes.
  • Was de slakropjes één voor één en verwijder daarvan de kern, maar gooi deze niet weg!
  • Je snijdt de kern namelijk in reepjes.
  • Vervolgens voeg je de reepjes in de kom met de dressing en zet je deze apart.
  • Pak dan het ontbijtspek en bak ze aan beide kanten lekker krokant in een droge koekenpan.
  • Daarna laat je ze uitdrogen op een stuk keukenrolpapier.
  • Zet dan drie kommen klaar.
  • In de eerste kom meng je bloem met wat peper en zout.
  • In de tweede kom kluts je twee eieren.
  • In de derde kom doe je de panko.
  • Pak dan de kipfilet en snijd deze in blokjes van ongeveer drie centimeter.
  • Haal de kip dan door de bloem, dan door de eieren en dan door de panko.
  • Pak dan de pan waar je de spek in hebt gebakken en voeg hier een scheut olie aan toe.
  • Bak de kipfiletblokjes in de pan totdat ze goudbruin zijn.
  • Dan beleg je de mini-tortilla’s met wat sla.
  • Vervolgens leg je de kip er bovenop.
  • Pak er dan een ovenschaal bij en leg de tortilla’s zo neer dat ze rechtop blijven staan.
  • Kruimel de gebakken spekjes over de tortilla’s heen.
  • Pak de dressing erbij en je bent klaar om aan te vallen. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: zó maak je de wintersport favoriet de Tiroler Gröstl

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest.

Bron: Favor Flav | Beeld: Videostill