12 januari 2023
Redactie Kookfans

‘Het was een rijke en geweldige ervaring.’

Zondag was er weer een nieuwe Heel Holland Bakt, en moesten de kandidaten aan de slag met karamel. We blikken daarom terug op de vierde aflevering en zetten de afvaller in het zonnetje! 

Let op! Dit artikel bevat spoilers over de vierde aflevering van Heel Holland Bakt van 8 januari.

Terugblik aflevering 4

De vierder aflevering van Heel Holland Bakt stond in het teken van karamel, en dat werd een kliederige bedoeling. Zo begonnen ze de dag met een tarte tartin, wat volgens Robèrt geen moeilijke opdracht is. Toch was het voor veel kandidaten een uitdaging. De technische opdracht bestond uit 50 boterbabbelaars en eindigde voor sommige kandidaten in een kleverig resultaat. Tot slot het spektakelstuk, wat de bekende croquembouche (oftewel krokante soezentaart) was.

Ook in deze uitzending moest er weer een kandidaat zijn schort inleveren, en viel het doek helaas voor Erna.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erna Heel Holland Bakt (@ernabakt)

Rijke en geweldige ervaring

Erna stond bekend als de positieve kandidaat die veel gezelligheid meebracht in de tent. Bakken zorgt bij haar voor rust en voldoening, en is ze gepassioneerd om nog beter te worden. Meedoen met Heel Holland Bakt was dan ook een droom die uitkwam. Erna: “Het was een rijke en geweldige ervaring om op mijn leeftijd nog met zoiets mee te doen.”

Sfeer in de tent

Het bakprogramma was bij haar altijd vaste prik om te kijken, al lijkt het dan zo ver weg. “Als je daar dan uiteindelijk zelf staat voelt dat heel bijzonder”, vertelt ze. Met name de sfeer in de tent vond ze fijn, en dat kwam door de kandidaten én de mensen eromheen. “De camera- en geluidsmensen, de runners en de mensen die de ingrediënten controleren. Ook daar krijg je een klik en een band mee.”

Twee dingen tegelijk

Gelukkig gaat ze naar huis met een hoop nieuwe vrienden en veel nieuwe lessen. Zo heeft ze veel geleerd over bakken, met dank aan Robèrt, maar ook over zichzelf. “Bijvoorbeeld hoe ik presteer onder druk, met camera’s op je gericht. Twee dingen tegelijk doen is heel lastig voor mij: ik moest én praten én bakken. Nu denk ik, volgens mij heb ik af en toe echt onzin uit zitten kramen.”

Lees ook: Dit zijn de leukste tweets over Heel Holland Bakt aflevering 3

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron en beeld: Heel Holland Bakt