Ingrediënten
  • 120 milliliter lauwwarme melk
  • 50 gram kristalsuiker + 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2,5 theelepels gist
  • 290 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 45 gram bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 1 groot ei
  • 60 gram roomboter, op kamertemperatuur, in stukjes gesneden
  • 2 appels, geschild en in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 125 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels melk
Christel
200 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 120 milliliter lauwwarme melk
  • 50 gram kristalsuiker + 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2,5 theelepels gist
  • 290 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 45 gram bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 1 groot ei
  • 60 gram roomboter, op kamertemperatuur, in stukjes gesneden
  • 2 appels, geschild en in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 125 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels melk

Bij het idee beginnen we al te watertanden

Vrijwel alles wat uit de frituur komt vinden we heerlijk. Van hartige hapjes tot zoete traktaties; wij tekenen ervoor. Helaas zijn hapjes uit de frituur niet zo gezond. Gelukkig kun je veel hapjes ook in de oven maken in plaats van in de frituurpan. Deze appelhapjes zijn daar een goddelijk voorbeeld van.

Een luchtig appelhapje!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Schenk de melk in een maatbeker en voeg 1 eetlepel suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost en voeg daarna de gist toe. Roer opnieuw door en laat 10 minuten staan.
  • Doe de bloem in een andere kom en voeg de kristalsuiker, bruine suiker, kaneel en het zout toe en roer door elkaar met een garde.
  • Voeg het melkmengsel en het ei toe. Meng alles met een pollepel en kneed het deeg tot een bal.
  • Voeg de zachte roomboter toe en kneed tot alles goed met elkaar is vermengd. Laat 15 minuten staan.
  • Verdeel wat bloem over je werkblad en rol het deeg uit. Kneed er daarna de stukjes appel in en kneed het deeg tot een bal.
  • Doe het deeg in een kom en bedek de kom met een theedoek. Laat 90 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestuif je werkblad opnieuw met wat bloem en rol het deeg uit, snijd 12 stukken uit het deeg.
  • Snijd uit elk stuk vervolgens 10 blokjes en stapel de blokjes op elkaar op de bakplaat. Bedek opnieuw met een theedoek en laat 30 minuten staan.
  • Verdeel de gesmolten boter over de hapjes en schuif de bakplaat in de oven.
  • Bak de appelhapjes goudbruin in 15 tot 18 minuten.
  • Laat de appelhapjes 10 minuten koelen.
  • Doe de melk en poedersuiker in een klein kommetje en roer door elkaar.
  • Schenk de glazuur over de appelhapjes en laat het 10 minuten staan voor je ze serveert.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: 6 fouten waardoor je groente en fruit sneller bederven

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill