Ingrediënten
  • 1 zakje (74 gram vanille kloppudding (Dr. Oetker)
  • 1 blikje (397 gram) gecondenseerde melk
  • 720 milliliter slagroom
  • 30 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 500 gram karamelsaus, in delen toegevoegd + extra om te serveren
  • Zeezout
  • 340 gram bitterkoekjes + extra om te serveren
  • 4 bananen, in plakjes gesneden
Christel
30 min.
8 - 12 pers.
Ingrediënten
  • 1 zakje (74 gram vanille kloppudding (Dr. Oetker)
  • 1 blikje (397 gram) gecondenseerde melk
  • 720 milliliter slagroom
  • 30 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 500 gram karamelsaus, in delen toegevoegd + extra om te serveren
  • Zeezout
  • 340 gram bitterkoekjes + extra om te serveren
  • 4 bananen, in plakjes gesneden

Om je vingers bij af te likken

Zoute karamel + banaan + pudding = een match made in heaven. Supergezond is het helaas niet te noemen, maar het is een ware traktatie. Met een paar ingrediënten maak je dit heerlijke toetje. Waar wacht je nog op? 

Ga jij dit binnenkort maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Hoe maak je de bananenpudding?

  • Doe de kloppudding, melk en gecondenseerde melk in een kom en meng met een garde tot een egaal geheel.
  • Doe de slagroom in een andere, grote kom en voeg de poedersuiker en het vanille-extract toe. Klop de slagroom tot pieken.
  • Voeg de helft van het slagroommengsel, 100 gram van de karamelsaus en een snufje zeezout toe aan de pudding. Roer tot een egaal mengsel. 
  • Bedek de bodem van een Trifle-schaal (er moet 1 liter in kunnen), met een deel van de bitterkoekjes. Verdeel daar 1/3e van de pudding over. Bedek de pudding met nog een laag bitterkoekjes en leg daar een laag van de bananenplakjes op. Schenk er vervolgens 1/3e van de overgebleven karamel overheen en strooi vervolgens een beetje zeezout over de karamel.
  • Doe dit nog twee keer met de pudding, bitterkoekjes, bananenplakjes en karamelsaus.
  • Bedek de karamelsaus met de overgebleven slagroom en zet de schaal 3 uur in de koelkast.
  • Schenk nog wat extra karamelsaus over de Trifle en voeg nog wat (verkruimelde) stukjes bitterkoekjes toe. Geniet van je heerlijke bananenpudding!

 

Ook lekker: appelhapjes uit de oven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill YouTube