Tja, aan nummer 3 maakten wij ons wel schuldig…

Er zijn groentes en fruitsoorten die je beter buiten de koelkast kunt bewaren, maar er zijn ook een aantal soorten die je juist in de koelkast moet bewaren. Maar met je groente en fruit op de juiste plek bewaren ben je er nog niet. Pas op dat je de ondergenoemde fouten niet maakt.

Zo blijven je producten langer vers.

1. Je wast al je groente en fruit meteen

Voordat je je tanden in een appel zet, was je ‘m waarschijnlijk eerst. Het is altijd verstandig om je groente en fruit even te wassen, maar doe dit niet al ver van tevoren. Je fruit bederft namelijk sneller als het vochtig wordt. Was de producten pas als je van plan bent het daarna meteen op te eten.

2. Je bewaart je sla nat

Goed, je hebt je sla en rucola pas gewassen voor je het op at, maar je ogen waren groter dan je maag en je hebt nog wat over. Geen paniek. Bewaar de sla in wat keukenrol. Op deze manier blijft je sla langer knapperig en fris, omdat de keukenrol het overtollige vocht opneemt.

3. Je gooit je avocadopit meteen weg

Als jij net je avocadopit doormidden hebt gesneden, zul je wellicht geneigd zijn om die pit maar meteen weg te gooien. Bewaar ‘m echter toch nog even. Als je een helft avocado over hebt, blijft deze in de koelkast veel langer goed als je de pit erin laat. De pit voorkomt namelijk oxidatie.

4. Je bewaart je fruitmand in de zon

Velen bewaren al hun fruit in een fruitmand en denken niet altijd na over de plek waar de fruitmand staat. Zorg er in elk geval voor dat je fruit niet in de zon staat. Door het zonlicht kan het fruit sneller bederven.

5. Je bewaart je producten in een plastic zak

We hebben er allemaal weleens een handje van: we zijn liever lui dan moe. Als je je groentes en/of fruit in de supermarkt of op de markt in een plastic zakje hebt gedaan, is het wel zo makkelijk om het met zak en al in de koelkast te schuiven. Haal de volgende keer toch maar even het plastic van je fruit af voordat je het in de koelkast zet. Je groente en je fruit heeft namelijk ruimte nodig om te ademen. Het is overigens nog beter om je groente en fruit helemaal niet in plastic te verpakken, maar om een herbruikbare zak te gebruiken.

6.  Je bewaart je ui en knoflook bij de rest van je producten

Er is een reden waarom er speciale knoflook- en uienpotten op de markt zijn. Deze smaakmakers hebben een sterke geur en moet je daarom niet bij andere voedingsmiddelen bewaren. Niemand wil immers vers fruit dat smaakt naar knoflook. Voortaan dus apart van elkaar opruimen. 

Lees ook: Recept: boozy bananenpudding met Licor 43

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels