07 oktober 2019

De twee toeristen hadden dit immense bedrag niet verwacht

Een citytrip naar Rome draait – als je het ons vraagt – vooral om één ding: eten. Pizza en pasta: deze lekkernijen moet je nou eenmaal eten in Italië. Zo dacht een koppel uit Japan er ook over. Zij bezochten tijdens hun tripje naar Rome een restaurant om van een bord spaghetti en verse vis te genieten. Dit bezoekje kwam hen echter duur te staan…

De slechte review van het koppel gaat viraal.

Duur grapje

Het incident vond plaats in Antico Caffè di Marte in het centrum van Rome. Het Japanse koppel plaatste – nadat ze een véél te dure rekening voorgeschoteld kregen – een foto van de rekening op Tripadvisor. Ze gaven het restaurant een negatieve review, aangezien ze voor twee borden pasta en wat verse vis het bedrag van 349,80 moesten ophoesten. Hier kwam nog eens 80 euro bij, aangezien 20 procent van het totaalbedrag als ‘servicetoeslag’ werd gerekend.

Visschotel

De slechte review van het koppel ging vervolgens viraal. De reviewpagina van het restaurant werd overspoeld met nog veel meer slechte beoordelingen. Termen als ‘oplichterij’ en ‘afzetterij’ kwamen naar voren. Net zoals er bij het Japanse koppel aan de hand was, waarschuwen de restaurantbezoekers voor de ‘beruchte’ visschotel. Volgens de kaart zou de vis 6,50 euro per 100 gram zijn, maar komen de obers vervolgens aan met een groot bord vol vis.

Woest

Het restaurant bleef echter niet stil en liet van zich horen in de Italiaanse krant Corriere de la Sera: ‘Het menu is duidelijk. Ze kozen het zelf.” Volgens het restaurant hebben de toeristen geen recht van klagen. Toch heeft de Italiaanse politie zich ermee bemoeid en het restaurant een boete van 5000 euro gegeven. Daarnaast moest het restaurant een middag zijn deuren sluiten. De menukaart bleek dus toch niet zo duidelijk als de restauranteigenaar dacht.

Oplichting

De Italiaanse politie probeert vandaag de dag een einde te maken aan de oplichting van toeristen. Niet alleen het Japanse koppel in Rome was de dupe van een bizar hoge rekening, ook in Venetië betaalde een groep destijds 1000 euro voor drie steaks, gefrituurde vis en wat mineraalwater. Dit door verschillende verborgen kosten die er plotseling bijkwamen.

Lees ook: Tony Chocolonely lanceert een spiksplinternieuwe chocoladereep!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Unsplash