Ingrediënten
  • KIP:
  • 250 gram kipfilet
  • 149 gram paprika, in stukjes
  • 164 gram maïs, gekookt
  • 75 gram ui, in stukjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout, naar smaal
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • CRÊPES:
  • 204 gram bloem
  • 535 milliliter melk
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • KNOFLOOK-MAYONAISESAUS:
  • 230 gram mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 1/8 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/4 theelepel oregano
  • 1-2 theelepels citroensap
  • 1-2 theelepels witte sesamzaden
  • OVERIG:
  • Chili-/knoflooksaus (optioneel)
  • Geraspte kaas, naar keuze
  • Boter
45 min.
4 pers.

Deze gevulde crêpes met homemade knoflook-mayonaisesaus zijn verrukkelijk

De een eet zijn pannenkoeken het liefst met stroop en poedersuiker, de ander liever met een flinke dot Nutella en weer een ander gooit het liefst over een hartige boeg met wat spek en kaas. Voor ieder wie gek is op hartige pannenkoeken, zijn deze gevulde hartige crêpes met kip en heel veel kaas een absolute must

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het

  • Snijd de kip in stukjes en leg in een grote schaal. Voeg de gesneden paprika, maïs, ui, knoflook, citroensap en de kruiden aan de kip toe. Meng alles goed door elkaar. Bedek de schaal met vershoudfolie en laat 20-30 minuten marineren.
  • Giet de melk in een middelgrote schaal. Giet hier de gesmolten boter bij en voeg ook zout en meel toe. Klop het geheel tot een glad beslag. Blend nogmaals met een staafmixer.
  • Verhit wat boter in een koekenpan en giet ongeveer 37 gram van het beslag in de pan. Bak op laag vuur. Als er luchtbellen vormen op het beslag, is het tijd om de crêpe om te draaien. Bak totdat beide kanten lichtbruin gekleurd zijn.
  • Verhit 1 tot 2 eetlepels olie in een koekenpan. Kook hier de gemarineerde kip in tot deze gaar is, zo’n 8 tot 10 minuten.
  • Doe de mayonaise in een klein schaaltje. Voeg hier de knoflook, citroensap, zout, peper, oregano, sesamzaden en olijfolie aan toe en mix met een staafmixer.
  • Vouw de crêpes door de helft en druk de gevouwen kant goed aan. Smeer de knoflookmayonaise over het middelste deel van de crêpes, gevolgd door een flinke lading geraspte kaas. Leg de gemarineerde kip hier bovenop, gevolgd door nog meer geraspte kaas. Maak het eventueel af met wat druppels chilisaus.
  • Vouw de crêpes vervolgens dicht door de rechterbovenhoek naar linksonder over de vulling te trekken, en de linkerbovenhoek naar rechtsonder. Zo krijg je de vorm van een driehoek.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en smeer wat boter op de crêpes. Bak de crêpes nog kort tot ze goudbruin gekleurd zijn en de kaas gesmolten is.
  • Bon appétit!

Lees ook: Recept: aardbeien-crêpetaart in de vorm van een roos

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Recipes of the World | Beeld: Videostill Recipes of the World

Ingrediënten
  • KIP:
  • 250 gram kipfilet
  • 149 gram paprika, in stukjes
  • 164 gram maïs, gekookt
  • 75 gram ui, in stukjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout, naar smaal
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • CRÊPES:
  • 204 gram bloem
  • 535 milliliter melk
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • KNOFLOOK-MAYONAISESAUS:
  • 230 gram mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 1/8 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/4 theelepel oregano
  • 1-2 theelepels citroensap
  • 1-2 theelepels witte sesamzaden
  • OVERIG:
  • Chili-/knoflooksaus (optioneel)
  • Geraspte kaas, naar keuze
  • Boter