90 min.
6 pers.

Deze prachtige taart is verrassend makkelijk om te maken

Soms zie je op het internet van die taarten die er gewoon te mooi uitzien om op te eten. Deze geweldige aardbeien-crêpetaart in de vorm van een roos is daar ongetwijfeld één van. Deze rozentaart ziet er niet alleen geweldig uit, hij smaakt ook nog eens verrukkelijk. En het beste nieuws? Hij is helemaal niet moeilijk om te maken. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de aardbeien-crêpetaart

Beslag:

  • Meng de bloem, boter, suiker en eieren in een grote kom.
  • Voeg 120 milliliter melk per keer toe, krachtig roerend. Zorg ervoor dat de melk volledig in het beslag is opgenomen en dat het beslag glad is voordat er meer melk wordt toegevoegd.
  • Zeef het beslag door een fijnmazige zeef. Het beslag moet erg vloeibaar zijn en mag geen klontjes bevatten. Laat minstens 30 minuten of een nacht in de koelkast rusten.

Vulling:

  • Maak nu de vulling: meng de roomkaas en de suiker in een middelgrote kom. Klop met een handmixer tot het gemengd is. Voeg de slagroom toe en mix tot een gladde massa. Zet opzij.

Crêpes bakken:

  • Giet zo’n 40 gram van het beslag in een pan met anti-aanbaklaag van 24 cm en zorg dat de hele pan bedekt is. Bak de crêpe op middelhoog vuur.
  • Bak de crêpe tot er belletjes naar de oppervlakte komen en de bodem goudbruin is, ongeveer 3 minuten. Draai om en kook aan de andere kant tot de randen een beetje knapperig beginnen te worden, ongeveer 1 minuut langer.
  • Leg de crêpe op een rooster om af te koelen. Herhaal met het resterende beslag.

Taart maken:

  • Maak een stapel van alle crêpes en snijd deze vervolgens door de helft. Leg de twee helften op elkaar en snijd deze vervolgens in de lengte door de helft, zodat je twee stroken krijgt.
  • Plaats twee crêpereepjes op een plat oppervlak en verdeel het roomkaasmengsel over beide stroken. Leg de aardbeien op een van de twee stroken.
  • Rol omheen. Herhaal met de rest van de reepjes de eerste reep met de aardbeien op en rol de tweede reep er crêpes, afwisselend reepjes met aardbeien en reepjes zonder. Zodra het te groot wordt om te rollen, plaats je de taart (rechtop) op een serveerschaal.
  • Bestrijk de resterende crêpe-reepjes met roomkaas en druk ze voorzichtig rond de buitenkant van de cake. Zet 15-30 minuten in de koelkast.
  • Geniet van deze heerlijke aardbeien-crêpetaart!

Lees ook: 5 dingen die je met overrijpe aardbeien kunt doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 60 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 270 milliliter volle melk
  • VULLING:
  • 225 gram roomkaas
  • 3 eetlepels suiker
  • 80 milliliter volvette room
  • 150 gram aardbeien, dun gesneden