Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 285 gram (kastanje)champignon
  • 1 gele ui
  • 3 grote wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/3 theelepel peper
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 30 gram bloem
  • 180 milliliter rode wijn
  • 800 gram aarappel
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
26 oktober 2018
60 min.
6 pers.

Met dit weer zijn we wel toe aan een lekker hartig groentestoofpotje

Vaak denken we bij een stoofpotje automatisch aan stoofvlees. Maar, dat hoeft helemaal niet! Ook vegetariërs kunnen prima een vorkje meeprikken van dit hartige groentestoofpotje. Het past perfect bij een regenachtige dag! Serveer het met een stuk vers brood of eet het gewoon zo met aardappelen. 

Dit is echte herfstkost.

Zo maak je het:

  • Snijd de champignon, wortel en bleekselderij in stukken en snipper de ui.
  • Zet een grote braadpan op het vuur. Verhit de olijfolie en voeg als deze bubbelt de champignons toe. Bak deze ongeveer 5 minuten zodat het vocht eruit loopt.
  • Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en bak alles zo’n 4 tot 5 minuten, totdat de uien glazig zien.
  • Doe dan de knoflook rozemarijn, tijm, peper, tomatenpuree en sojasaus in de pan en kook alles 2 tot 3 minuten.
  • Voeg de bloem toe en roer goed totdat het volledig opgenomen is. Als de bloem is opgenomen kun je de wijn erbij gieten.
  • Snijd de aardappelen in stukjes en doe ze in de pan samen met de groentebouillon en de laurierblaadjes.
  • Draai het vuur omlaag en laat het stoofpannetje zo’n 45 minuten pruttelen. Roer regelmatig. Het groentestoofpotje is klaar wanneer de bouillon is ingedikt en de aardappelen zacht zijn.
  • Haal de laurierblaadjes uit de pan voor het opdienen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Op deze vreemde manier wordt je spek het allerknapperigst

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 285 gram (kastanje)champignon
  • 1 gele ui
  • 3 grote wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/3 theelepel peper
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 30 gram bloem
  • 180 milliliter rode wijn
  • 800 gram aarappel
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes