Volgens prins Harry wordt je spek op deze manier het lekkerst

In Amerika is bacon echt een dingetje. Ze eten het knapperige spek tijdens het ontbijt, lunch en diner. Wij doen het over het algemeen met spekreepjes en ontbijtspek, en eten dit zeker niet elke dag. Toch willen we ook weleens plakken spek hebben die écht knapperig zijn. Gelukkig is daar een handige methode voor die ook wel ‘Prince Harry’s Bacon’ wordt genoemd.

Wat moet je doen?

Doe de plakken (ontbijt)spek in de pan en bak ze een paar minuten op een middelhoog vuur. Leg plakken spek vervolgens op een rooster in de oven en zet de grill aan (zo’n 200 graden). Grill de bovenkant 5 minuten en grill de andere kant zo’n 3 minuten. Leg vervolgens keukenpapier op een bord en leg de plakken spek erop, leg op de stukken spek nog een keukenpapiertje. Vouw de randen van het bovenste keukenpapier onder het onderste keukenpapiertje, zodat het goed blijft zitten. Zet het bord daarna 1 minuut in de magnetron. Op deze manier krijg je ontbijtspek dat extra knapperig is.

Prince Harry’s Bacon

Waarom deze methode Prince Harry’s Bacon wordt genoemd? De hertog van Sussex bracht op achtjarige leeftijd een bezoek aan Disneyland en kwam achter deze manier van het bereiden van bacon. Hij vond de bacon zo lekker dat hij aan de royal chef vroeg om zijn spek voortaan ook op deze manier te bereiden. Deze methode is dus goedgekeurd door een Britse royal.

Lees ook: Zo maakt Meghan Markle haar favoriete chocoladecakejes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: One Good Thing by Jillee | Beeld: Pixabay