Tjitske

Een hekel aan vieze handen tijdens het koken?

Koken is leuk, maar soms is het best een vies klusje. Rauw vlees en rauwe eieren zijn niet alleen erg onprettig om aan te raken, je moet je handen erna echt goed wassen omdat je anders gevaarlijke bacteriën verspreidt. Veel restaurants maken daarom gebruik van speciale handschoentjes, maar die heb je thuis vaak niet. Gelukkig is er een handige oplossing en je hebt het al in huis!

Er is een heel handig trucje voor.

Vieze handen

Niet iedereen vindt het erg, maar sommige mensen hebben er echt een hekel aan om bijvoorbeeld rauw vlees aan te raken. Het voelt vies aan, het is onhygiënisch en het gaat allemaal onder je nagels zitten. Maar als je bijvoorbeeld gehaktballen wilt draaien, dan zal je wel het gehakt aan moeten raken en vaak gaat er ook een rauw ei doorheen.

Stank

Ook bij het snijden van knoflook zou je wel wat bescherming kunnen gebruiken, anders stinken je vingers een dag later immers nog naar knoflook. De oplossing? Pak twee boterhamzakjes en doe deze om je handen heen. Gebruik de zakjes als een soort van handschoentjes. Met de boterhamzakjes om je handen kun je bijvoorbeeld prima gehaktballen draaien, deeg kneden, feta verkruimelen of knoflook en rauwe kip snijden.

Libelle heeft een handig filmpje gemaakt van dit trucje:

Lees ook: Zo maak je de magnetron binnen een paar minuten blinkend schoon

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Videostill