Ingrediënten
  • 200 gram rijst
  • 1 pot marinarasaus
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 gram mini peperoni
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • 4 rode, groene of gele paprika's
  • Zout en peper
Esther Reitsema
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram rijst
  • 1 pot marinarasaus
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 gram mini peperoni
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • 4 rode, groene of gele paprika's
  • Zout en peper

Een koolhydraatarme versie van je favo pizza

Hoewel een goed pizzadeeg wel belangrijk is – of je nu houdt van dun en crispy of dik en luchtig – gaat het voornamelijk om de toppings die erop zitten. En aangezien de bodem vaak veel koolhydraten bevat, dachten wij: die kunnen we wel vervangen! Met deze gevulde pizza-paprika’s heb je een perfecte koolhydraatarme versie van je favoriete pizza. Je kunt ons recept natuurlijk helemaal aanpassen naar jouw smaak. Jammie!

Zo maak je de pizza-paprika’s:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook ondertussen in een grote pan met licht gezouten kokend water de paprika’s gaar in 12 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Doe de rijst, mozzarella, Parmezaanse kaas, peperoni, knoflookpoeder, basilicum en 3/4 van de marinara in een grote kom en breng op smaak met zout en peper. Meng dit goed door elkaar.
  • Haal het bovenste gedeelte van de paprika’s en schep het mengsel in het onderste deel. Zet de paprika’s in een ovenschaal en bedek ze naar smaak met meer saus, kaas, peperoni of andere ingrediënten die je lekker vindt.
  • Bak de paprika’s iets onder het midden van de oven tot ze zijn opgewarmd en de kaas helemaal gesmolten is, zo’n 15 minuten.
  • En klaar zijn je koolhydraatarme pizza’s. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: spaghetti met veel kaas uit de oven

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Sigmund