Ingrediënten
  • 4 zalmfilets
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gember
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel sriracha
  • 1 eetlepel vissaus
  • 300 gram witte rijst
  • Optioneel: 1 theelepel fijngehakte koriander
Esther Reitsema
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 zalmfilets
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gember
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel sriracha
  • 1 eetlepel vissaus
  • 300 gram witte rijst
  • Optioneel: 1 theelepel fijngehakte koriander

Heerlijk kruidig!

Mmm… Curry is een van de gerechten die we langzaam maar zeker aan het ontdekken zijn. En omdat we zo’n fan zijn van de romige textuur en kruidige smaak, komen er steeds meer curry-recepten op ons lijstje, waaronder deze heerlijke kokoscurry met zalm. We vertellen je hoe je ‘m maakt!

Aan de slag:

  • Kook de rijst volgens de verpakking
  • Kruid de zalm met peper en zout. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak ze ongeveer 5 minuten per kant.
  • Snijd ondertussen de sjalot, knoflook en gember fijn. Voeg dit toe aan de zalm en bak even mee.
  • Voeg dan de currypasta toe en meng dit goed door elkaar.
  • Zet het vuur nu iets lager en klop langzaam de kokosmelk erdoor. Voeg de sriracha en vissaus toe, breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten sudderen. Meng dan het limoensap door de curry.
  • Serveer met de rijst en garneer eventueel met koriander. Dat was het alweer: eet smakelijk!
  • Tip van de redactie: om de curry nóg voedzamer te maken, kun je verschillende groentes toevoegen. Experimenteer bijvoorbeeld eens met aubergine, courgette, bloemkool of spinazie voor een geweldige smaakbeleving.

Lees ook: Gezond en makkelijk recept: gevulde courgette met een Italiaans tintje

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Khloe Arlegde