Ingrediënten
  • 6 plakken stokbrood, 1,5 centimeter dik
  • Olijfolie
  • 100 gram naturel zuivelspread
  • Snufje zwarte peper
  • 1 eetlepels verse bieslook, fijngesneden + extra ter garnering
  • 1,5 eetlepel kappertjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • 6 cherrytomaatjes, in plakjes gesneden
15 min.
2 pers.

Heerlijk als hapje!

Een traditionele bruschetta met knoflook, basilicum, olijfolie en cherrytomaatjes is overheerlijk. We eten dit dan ook regelmatig. Hoewel bij een traditionele bruschetta al onze vingers aflikken, zijn we ook altijd wel te porren op een variant van dit gerecht. Zo probeerden we al eens een champignon bruschetta en aten we onlangs een variant met mozzarella en ricotta. Vandaag wagen we ons aan een gerookte zalm bruschetta.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel de plakken met olijfolie en breng op smaak met wat peper. Leg de plakken op de bakplaat en bak in 6 tot 8 minuten krokant in de oven.
  • Doe ondertussen de zuivelspread, zwarte peper, bieslook en kappertjes in een kom en roer dit tot een geheel.
  • Wrijf met de snijkant van de knoflook over de geroosterde plakken stokbrood.
  • Verdeel het roomkaasmengsel vervolgens over de plakken en beleg daarna rijkelijk met de gerookte zalm.
  • Garneer de bruschetta met wat extra bieslook en cherrytomaatjes.

 

Ook lekker: pizza spaghetti

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Gastronomic Pleasure | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 6 plakken stokbrood, 1,5 centimeter dik
  • Olijfolie
  • 100 gram naturel zuivelspread
  • Snufje zwarte peper
  • 1 eetlepels verse bieslook, fijngesneden + extra ter garnering
  • 1,5 eetlepel kappertjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • 6 cherrytomaatjes, in plakjes gesneden