Ingrediënten
  • 1 bekertje zure room
  • 1 rode chilipeper
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 eetlepel limoensap
  • 4 tilapiafilets (ongeveer 100 gram per stuk)
  • 1 kopje bloem
  • 1 eiwit
  • 1 kopje paneermeel
  • 8 maistortilla's
  • 1 grote trostomaat
Esther Reitsema
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 bekertje zure room
  • 1 rode chilipeper
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 eetlepel limoensap
  • 4 tilapiafilets (ongeveer 100 gram per stuk)
  • 1 kopje bloem
  • 1 eiwit
  • 1 kopje paneermeel
  • 8 maistortilla's
  • 1 grote trostomaat

Taco’s, maar dan anders

Laten we eerlijk zijn: taco’s zijn altijd een goed idee. Met gehakt en kip smaakt het heerlijk, maar als je eens iets anders wil proberen is dit recept met gepaneerde vis dé uitkomst voor jou. We maken ‘m met een frisse saus en een vleugje pit. Klinkt goed, toch?

Zo maak je de taco’s:

  • Snijd de chilipeper fijn en meng deze met de zure room, koriander en limoensap. Mix dit goed, dek het af en zet het opzij.
  • Snijd de tilapiafilets in de lengte in twee stukken. Klop het eiwit los en doe de bloem, het eiwit en het paneermeel elk in een aparte kom. Doop vervolgens de vis één voor één eerst in de bloem, dan in het eiwit en dan in het paneermeel.
  • Kook de tilapiafilets ongeveer 5 minuten per kant in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine stukjes.
  • Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul ze met de gepaneerde vis, de tomaat en het zure roommengsel.
  • Smullen maar!

Lees ook: Makkelijk én gezond: de kant-en-klare Burrito Tex Mex

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Pexels