Jaimy Boer

Wat een goed idee!

Bananenbrood kunnen we iedere dag wel eten. Dit smeuïge en zoete brood is namelijk perfect voor lunch of als tussendoortje. Ondertussen weten we al wel hoe je dit brood het beste kunt bewaren, maar weet je ook hoe je hem het beste kunt snijden? Volgens TikTok snijden we ons bananenbrood namelijk helemaal verkeerd. Ai…

@AsapScience

We weten allemaal wel wat er met bananenbrood gebeurt als je de zijkanten snijdt. De zijkanten drogen uit en je moet stukken van je brood afsnijden om bij het verse gedeelte te komen. Gelukkig is daar TikTok die ons weer bij onze problemen helpt. TikTokker @AsapScience deelde namelijk een truc waarmee je makkelijk je bananenbrood kunt snijden zónder dat het uitdroogt.

In het midden

Hoe hij het doet: hij snijdt in het midden twee keer waardoor er een dikke plak ontstaat. Het brood wat hij niet gebruikt, schuift hij weer aan elkaar. Hierdoor droogt het brood niet uit en kun je veel langer genieten van je verse bananenbrood. Van de dikke plak kun je weer kleinere plakjes snijden. Wat briljant!

@asapscienceI can’t believe I was doing it any other way before #learnontiktok #tiktokpartner? original sound – AsapSCIENCE

Veel langer vers

Niet alleen bij bananenbrood werkt deze truc, maar ook bij cake en taart. Doordat de binnenkant niet wordt blootgesteld aan de lucht, blijft het veel langer vers. Wanneer je een baksel hebt dat snel uit elkaar kan vallen, kun je ook flosdraad gebruiken om te snijden. Hiermee krijg je rechte lijnen en blijft je baksel ongedeerd. Tip: gebruik hiervoor wel flosdraad zonder smaak of geur.

Zin in bananenbrood gekregen? Recept: smeuïge chocolate chip-bananenbrood

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Mashed | Beeld: Unsplash, Klara Avsenik