Ingrediënten
  • VOOR DE BROWNIE:
  • 200 gram pure chocolade
  • 80 milliliter olijfolie
  • 180 gram gele basterdsuiker
  • 160 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 80 milliliter (plantaardige) melk
  • 80 milliliter water
  • Snufje zeezout
  • Een eetlepel gedroogde rozenblaadjes
  • Een handvol frambozen
  • VOOR DE TOPPING:
  • Een bak Oppo Brothers Dubbele chocolade brownie ijs
  • Frambozen
  • Gedroogde rozenblaadjes
  • Optioneel: chocoladesaus
Sanne
20+30 min.
Ingrediënten
  • VOOR DE BROWNIE:
  • 200 gram pure chocolade
  • 80 milliliter olijfolie
  • 180 gram gele basterdsuiker
  • 160 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 80 milliliter (plantaardige) melk
  • 80 milliliter water
  • Snufje zeezout
  • Een eetlepel gedroogde rozenblaadjes
  • Een handvol frambozen
  • VOOR DE TOPPING:
  • Een bak Oppo Brothers Dubbele chocolade brownie ijs
  • Frambozen
  • Gedroogde rozenblaadjes
  • Optioneel: chocoladesaus

Een hemels recept om bij weg te smelten

Brownies zijn helemaal ons ding als we zin hebben om iets lekker te bakken. Klaar met de standaard recht-toe-recht-aan-brownie? Fleur je hemelse baksel dan eens op met frambozen, rozenblaadjes en dubbele chocolade brownie ijs.

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Oppo Brothers

Voor het recept gebruiken we de dubbele chocolade brownie ijs van Oppo Brothers ijs. Wat dit ijs zo bijzonder maakt, is dat ze hun melk lokaal verkrijgen van koeien die vrij kunnen rondlopen en locaties waar circulaire landbouwmethoden worden gebruikt om afvalproductie te beperken. Daarnaast zorgt het Stevia-blad voor zoet ijs, zonder calorieën of toevoegingen. Goed voor jou en goed voor het milieu dus!

Zo maak je de frambozen brownies:

  • Breek de pure chocolade in blokjes en doe ze samen met de olijfolie in een kom voor de magnetron. Verwarm de chocola, terwijl je af en toe het mengsel uit de magnetron haalt om te roeren tot het gesmolten is en zet apart.
  • Voeg in een grote mengkom bloem, cacaopoeder, suiker en zout toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Giet de gesmolten chocolade, melk en water erbij en mix de natte en droge ingrediënten samen tot een glad beslag. Dit zal een vrij dik browniebeslag worden. Je kunt een klein scheutje water toevoegen als je vindt dat het te dik is om goed te mengen.
  • Spatel voorzichtig de rozenblaadjes erdoor en doe je mengsel in een met bakpapier bekleed brownieblik.
  • Druk de frambozen in het beslag en zet het blik dertig minuten in de oven. Steek eventueel een satéprikker in de brownie, deze moet er schoon uitkomen en dan is je brownie gaar.
  • Laat de brownies afkoelen op een rooster en snijd ze dan in vierkantjes.
  • Serveer met een royale portie Oppo Brothers Dubbele Chocolade Brownie ijs en wat extra frambozen en rozenblaadjes.
  • Verdeel eventueel wat chocoladesaus over de brownie en het ijs heen.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: smakelijke chocolade brownies met een cheesecake swirl

Dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Oppo Brothers, Charleys Health | Beeld: Unsplash, Ella Olsson