Rowan Hattu

Klopt het?

Nu de zomerse temperaturen er weer aan komen, kijk je ongetwijfeld uit naar de heerlijke warme avonden. Hier horen natuurlijk leuke, bruisende en sprankelende drankjes bij. Of je nou aan het borrelen bent, met je beste vrienden op het terras zit of in een restaurant zit, als je niet weet welk drankje bij jou past blijft het lastig. Maar geen nood! Ontdek hier welke cocktail er bij jou past volgens je sterrenbeeld.

Go-to drankje

Volgens InStyle geeft je geboortehoroscoop veel informatie over wat jou als mens blij maakt. Het spreekt dus voor zich dat je horoscoop je een goed inzicht kan geven in jouw ultieme go-to drankje. Ben jij benieuwd welk drankje bij jouw sterrenbeeld past? Lees dan snel verder.

Ram

De Ram één van de meest plezierige tekens van een dierenriem. Dit betekent dat een fruitig, leuk, trendy drankje goed past bij het sterrenbeeld ram. Het perfecte drankje voor de Ram is daarom ook de watermeloen Mai-Tai. Het recept voor deze cocktail is erg verfrissend, terwijl het alcoholgehalte niet mist.

Leeuw

De Leeuw heeft een roodgloeiend en opwindend drankje nodig, dat weerspiegelt hoe bijzonder en moedig ze zijn. De nobele leider van de dierenriem staat graag op een podium, ontvangt graag applaus of legt een onvergetelijk moment vast op Instagram. Net als een Leeuw-persoonlijkheid is dit sterrenbeeld er om je een show te geven. Om deze reden kan een Leeuw niet in de fout gaan met een Flaming Margarita.

Dit heb je nodig en zo maak je de Flaming Margarita

 • 45 milliliter tequila
 • 30 milliliter sinaasappellikeur
 • 20 milliliter limoensap

Mix de tequila met de sinaasappellikeur, vers limoensap en ijsblokjes in een cocktailshaker. Voeg een beetje doe-het-zelf-kennis toe voor het ”vlammende” gedeelte. Lepel een halve limoen uit, keer hem binnenstebuiten, voeg wat tequila toe en steek dit aan met een lucifer. Laat deze bovenop je Margarita drijven en daar daar is-ie: de Flaming Margarita!

Boogschutter

De avontuurlijke Boogschutter heeft een drankje nodig die zijn reislust vervult en dient als de perfecte mix tussen gedurfd en verfijnd. En dat is zeker weten de Tokyo Sour. Dit drankje is een populaire keuze voor de Boogschutter die een grote fan is van het experimenteren met smaken over de hele wereld.

Dit heb je nodig en zo maak je de Tokyo Sour

 • 60 milliliter whiskey
 • 30 milliliter vers citroensap
 • 15 milliliter suikersiroop

Meng het geheel in een cocktailshaker, voeg hier wat ijsblokjes aan toe en schud het tot een geheel totdat de shaker koud is. Serveer het geheel in een whiskey glas en garneer dit met een citroenschil. Hierdoor heb je meteen de sour smaak.

Stier

De Stier staat bekend om zijn vermogen om de wereld om zich heen met al zijn zintuigen in zich op te nemen. De Stier is een heuse liefhebber van alles wat luxueus, comfortabel en zoet is. Hierdoor past het drankje Nut Your Average Float perfect bij de Stier.

Dit heb je nodig en zo maak je de Nut Your Average Float

 • 30 milliliter gekruide rum
 • 30 milliliter amaretto
 • 85 gram vanille-ijs
 • 1 blikje Root beer
 • Gehakte noten voor de garnering
 • Karamel voor de garnering

Sprenkel allereerst de karamel over het glas heen. Leg de gehakte noten op een bord en ga met de plakkerige randen van de rand van je glas tegen de noten, zodat ze blijven plakken. Voeg vervolgens de ijs en dan de likeur toe en top het af met wat rootbeer tot het bijna schuimt aan de bovenkant.

Maagd

De Maagd staat vooral bekend als intelligent en perfectionistisch. Maar, Maagden zijn ook heel gevoelig en heel erg lief voor hun naasten. Een Lavender Bee’s Knees, is een klassiek recept dat jenever combineert met een paar tuinbasisproducten. Lavendel, honing en citroen zijn een hemelse combinatie. Dit is dus het perfecte drankje voor een Maagd.

Benieuwd naar de andere sterrenbeelden? Je leest het op de volgende bladzijde!

Pagina 1/2