25 min.
2 pers.

Met slechts drie ingrediënten maak je dit heerlijke tussendoortje

Zoete trek, maar geen zin om een zak snoep open te trekken of om uren in de keuken te staan? Dan is dit simpele tussendoortje de perfecte oplossing! Deze broodjes met aardbei en chocolade zijn een lust voor het oog én voor de maag, en dat met slechts een klein half uurtje van je tijd.

Gebruikers van de mobiele website vinden de ingrediënten onderaan het artikel.

Zo maak je de broodjes met aardbei en chocolade:

  • Verhit de oven voor op 200 graden Celsius, en breng een pannetje water aan de kook.
  • Snijd de aardbeien door de helft en verwijder de kroontjes.
  • Doe de chocolade in een kleine kom en smelt ze au bain-marie.
  • Pak de bladen bladerdeeg. Snijd ze aan beide zijkanten ongeveer 2 centimeter van elkaar af tot een derde van het bladerdeeg diagonaal in. Laat de middelste derden intact.
  • Smeer het middelste deel in met de gesmolten chocolade en verdeel de aardbeien over beide plakken.
  • Vouw nu om en om de gesneden repen van de zijkant van het midden, dus eerst links, dan rechts, enzovoort.
  • Bak de twee broodjes twaalf à vijftien minuten.
  • Laat ze ongeveer vijf minuten afkoelen – lastig, weten we, maar zo voorkom je wel een verbrande mond.
  • Tast toe!

Tip: extra zoete trek? Serveer dan met een bolletje vanille-ijs of een dot slagroom.

Lees ook: Dit wil je proeven: koekjesdeegfudge met stukjes chocolade

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 2 bladen bladerdeeg
  • 85 gram pure chocolade
  • 5 aardbeien