31 augustus 2021
Redactie Kookfans

Is het te vroeg voor kruidnoten of kun je ze het hele jaar door eten?

De een moet er nog lang niet aan denken, terwijl de ander er geen genoeg van kan krijgen. Wat je ook vindt van kruidnoten: feit blijft dat ze alweer in de winkels liggen. Naast de standaard-kruidnoten zijn ze ook verkrijgbaar in allerlei bijzondere smaken. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Klassieke kruidnoten

Natúúrlijk kunnen in de schappen de klassieke peper- en kruidnoten niet ontbreken. Misschien denk je trouwens dat dit gewoon synoniemen van elkaar zijn, maar niets is minder waar. Er zit wel degelijk een verschil tussen pepernoten en kruidnoten. Ook kun je natuurlijk weer genieten van kruidnoten in een smakelijk chocoladejasje: van gewone chocoladecoating, tot kruidnoten met een truffellaagje.

Bijzondere smaken

Er liggen dit jaar ook een aantal wel héél bijzondere smaken in de supermarkten. TikTokker DutchEats kwam de volgende smaken tegen in de supermarkt en nam direct de proef op de som. Zo zijn er dit jaar echte Bastogne-kruidnoten en kruidnoten met stukjes Milka-chocolade. Bolletje komt bovendien met een heel bijzondere smaak: Oma’s Appeltaart! De TikTokker heeft ook direct een oordeel: de Milka-kruidnoten scoren een 7.5, de Bastogne-kruidnoten ontvangen een 7, en de kruidnoten met appeltaart gooien hoge ogen: zij krijgen namelijk een 9.

Nog meer lekkers

Ook keren enkele andere bijzondere smaken terug die we nog kennen van voorgaande jaren. Natuurlijk zijn er ook karamel-zeezout kruidnoten, zakjes met kokos-chocoladesmaak, en kruidnoten met de smaak van allerlei ander lekkers. Zo kun je ook kiezen voor Red Velvet-, cappuccino- of Carrot Cake-kruidnoten. Genoeg keus dus!

Voor welke smaak ga jij?

@dutcheats

Nieuwe Milka, Bastogne & Oma’s appeltaart kruidnoten #milka #bastogne #appeltaart #kruidnoten

? Blue Blood – Heinz Kiessling

Lees ook: Recept: Deze broodjes met aardbei en chocolade zijn simpel en heerlijk zoet

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pixabay, BelforDgzu8