Ingrediënten
  • 1 gele paprika
  • 1 geel ui
  • 1 flespompoen
  • 4 tenen knoflook
  • 400 gram groene of bruine linzen
  • 400 gram kidneybonen
  • Chilipoeder (naar smaak)
  • Komijnpoeder (naar smaak)
  • Oregano (naar smaak)
  • 1 laurierblad
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 500 milliliter bouillon (kip of groenten)
  • Olijfolie
Redactie Kookfans
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 gele paprika
  • 1 geel ui
  • 1 flespompoen
  • 4 tenen knoflook
  • 400 gram groene of bruine linzen
  • 400 gram kidneybonen
  • Chilipoeder (naar smaak)
  • Komijnpoeder (naar smaak)
  • Oregano (naar smaak)
  • 1 laurierblad
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 500 milliliter bouillon (kip of groenten)
  • Olijfolie

Deze heerlijke chili is vol van smaak, zacht voor de portemonnee, en in één pan klaar te maken

Het is niet altijd makkelijk om een gezonde maaltijd op tafel te zetten als je een klein budget tot je beschikking hebt. Deze chili is daarop een uitzondering. Vol groenten, vezels, en kruiden: smullen voor iedereen!

Voor de mobiele gebruikers van onze website staan de ingrediënten onderaan het recept.

Deze chili is makkelijk klaar te maken: je hebt er maar één fikse pan voor nodig. De chili maak je klaar zonder vlees, maar dankzij de kipbouillon krijg je toch de heerlijke smaak van vlees. Trek in in meer vlees? Hoewel linzen al vol zitten met plantaardige eiwitten kan het lekker zijn om te variëren. Rul bijvoorbeeld wat gehakt met paprika- en chilipoeder. Je kunt de chili ook makkelijk volledig vegetarisch maken: gebruik in dit geval een groentebouillon in plaats van de kipbouillon.

Zo maak je de chili met linzen en pompoen:

  • Begin met het snijden van alle groenten. De flespompoen en de paprika snijd je in blokjes, snijd de knoflook fijn en versnipper de ui.
  • Pak een grote pan en doe de ui en de paprika hier met wat olijfolie in. Zet op een middelhoog vuur en roer regelmatig door tot de ui en de paprika zacht zijn.
  • Roer nu de knoflook erbij en blijf doorroeren tot het geurig is.
  • Doe de kruiden en de linzen erbij in de pot. Kook al roerend nog ongeveer een minuut en zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Voeg er nu de tomaten, bouillon en het laurierblad bij. Laat sudderen op een laag vuur tot de linzen zacht aan de randen zijn, maar nog wel een goede bite hebben.
  • Doe nu de flespompoen erbij en laat nog vijftien minuten sudderen, of tot de pompoen zo mals is dat een mes er makkelijk doorheen glijdt.
  • Roer ten slotte de bonen door het geheel. De bonen hoven niet gekookt te worden. Verhit ze alleen kort mee tot ze goed doorwarmd zijn.
  • En voilà: een smaakvolle en voedzame pot vol chili met linzen!

Topping-tip: wil je bij het serveren net je maaltijd dat beetje extra geven? Doe er dan een lepeltje zure room bij, verkruimel er enkele tortilla-chips overheen, of sprenkel er wat verse koriander over.

Lees ook: Vrouw besteedt maar 22 euro per maand aan boodschappen

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Little Broken | Beeld: Pexels, Karolina Grabowska