Ingrediënten
  • 300 gram orzo
  • 100 gram feta
  • Komijn takjes
  • 500 gram gehakt
  • Teen knoflook, geperst
  • 3 sjalotjes, heel fijn gesneden
  • Zout & peper
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram broodkruim
  • 1 ei
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel oregano
  • Snuf nootmuskaat
  • Olijfolie
  • 3 ansjovisfilets
  • 800 gram San Marzano tomaten uit blik
  • 3 deciliter rode wijn
  • Rozemarijn takjes
  • 1 bouillonblokje
  • Suiker
Rowan Hattu
10 + 20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram orzo
  • 100 gram feta
  • Komijn takjes
  • 500 gram gehakt
  • Teen knoflook, geperst
  • 3 sjalotjes, heel fijn gesneden
  • Zout & peper
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram broodkruim
  • 1 ei
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel oregano
  • Snuf nootmuskaat
  • Olijfolie
  • 3 ansjovisfilets
  • 800 gram San Marzano tomaten uit blik
  • 3 deciliter rode wijn
  • Rozemarijn takjes
  • 1 bouillonblokje
  • Suiker

Dit eenpansgerecht is om te smullen

Dit recept gaat je als muziek in de oren klinken. Gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta, dit wil je toch! Dit heerlijke recept is perfect voor de gezellige avonden met je vrienden, maar wanneer je geen zin hebt om allerlei pannen schoon te maken. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je deze geweldige gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta

  • Doe het gehakt, een flinke teen knoflook, twee sjalotjes, vijftig gram Parmezaanse kaas, dertig gram broodkruim, een ei, een eetlepel plantaardige olie, een eetlepel oregano, een snuf nootmuskaat en wat zout en peper in een kom.
  • Kneed dit goed door.
  • Rol hier ongeveer twaalf gehaktballen van en leg ze op een bord.
  • Verhit een klont boter in een grote pan op een middelhoog vuurtje.
  • Bak de gehaktballen totdat ze gaar zijn.
  • Haal de gehaktballen dan weer uit de pan, maar zet het vuur niet uit.
  • Bak het overgebleven sjalotje in dezelfde pan glazig met een flinke scheut olijfolie.
  • Voeg hier dan de ansjovisfilets aan toe tot deze zijn opgelost.
  • Voeg vervolgens de volledige inhoud van de San Marzano blikken toe aan de pan.
  • Spoel dan de blikken uit met de rode wijn en voeg dit ook toe aan de pan.
  • Leg daarna de takjes van komijn en rozemarijn in het mengsel.
  • Verkruimel een bouillonblokje boven de pan en roer dit goed.
  • Breng het vervolgens op smaak met wat zout en peper.
  • Voeg daarna de orzo toe aan de tomatensaus en doe de deksel op de pan.
  • Kook dit gedurende tien á vijftien minuten op een laag vuur en roer dit tussendoor goed.
  • Proef of de orzo gaar is.
  • Schik de gehaktballen tussen de orzo en roer alles goed door elkaar.
  • Haal het gerecht van het vuur en maak het af met wat verkruimelde feta.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Eenpansgerecht: smeuïge kip met gnocchi, champignons en babyspinazie

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: YouTube