Ingrediënten
  • 300 gram digestive biscuits of haverkoekjes
  • 100 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 500 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 milliliter verse slagroom
  • 100 milliliter mascarpone
  • 300 gram frambozen
  • Optioneel: poedersuiker ter versiering.
Redactie Kookfans
30 + 360 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram digestive biscuits of haverkoekjes
  • 100 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 500 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 milliliter verse slagroom
  • 100 milliliter mascarpone
  • 300 gram frambozen
  • Optioneel: poedersuiker ter versiering.

Deze makkelijke cheesecake is een echte lentefavoriet!

Heb je binnenkort een verjaardag, of wil je gewoon jezelf (en je vrienden, familie, buren) trakteren op iets lekkers? Dan is deze romige cheesecake met frisse frambozen een bijzonder smakelijke optie!

Cheesecake met frambozen

Als je snel een makkelijke taart op tafel wilt zetten, dan zit je met een fijne cheesecake, kwark- of monchoutaart altijd goed. Je hoeft ze vaak niet eens te bakken, maar laat de koelkast simpelweg het werk doen. Bovendien kun je er heel veel kanten mee op. Ga je voor een suikerzoete taart, of liever voor iets fris en fruitigs?

Met de lente in zicht, kiezen we vandaag voor deze heerlijke frambozen-cheesecake. In slechts een half uurtje is dit heerlijke dessert (of tussendoortje) klaar om de koelkast in te gaan. Aan de slag!

Zo maak je de cheesecake:

  • Maal de biscuitjes in een blender, of doe ze in een zak en ga hier met een deegroller overheen tot het fijne kruimels zijn. Doe de kruimels hierna in een kom, en roer de boter erdoor. Verdeel de kruimels vervolgens over de bodem van een springvorm met de bolle kant van een lepel tot je een glad geheel hebt gemaakt. Zet in de koelkast om hard te laten worden.
  • Meng de slagroom en de mascarpone door elkaar tot één glad geheel.
  • Doe de roomkaas, suiker, vanille, en het room-mengsel in een grote kom, en klop door elkaar met een elektrische mixer tot een dik en romig geheel.
  • Vouw ongeveer 2/3 van de frambozen door het mengsel met een spatel, en druk ze licht tegen de rand van de kom om een beetje frambozensap door het mengsel te laten lopen.
  • Haal de bodem weer uit de koelkast, en schep het room-mengsel in de springvorm. Maak de bovenkant glad met een spatel.
  • Zet de cheesecake nu minstens 6 uur in de koelkast om op te stijven. Een hele nacht werkt het best.
  • Strooi er voor het serveren nog enkele frambozen overheen, en eventueel een beetje poedersuiker naar smaak.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Minder suiker eten, hoe doe je dat?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock