Redactie Kookfans
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 varkensbraadworstjes
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 500 gram verse gnocchi
  • 500 milliliter kippenbouillon
  • 100 gram gesneden boerenkool
  • 40 gram parmezaanse kaas, fijn geraspt

Een smakelijke twist op de vertrouwde boerenkool met worst

In het najaar genieten we graag van een heerlijke stamppot. Maar goed: je hebt niet altijd de tijd om uitgebreid met zo’ stamper aan de slag te gaan. En met het oog op de gasrekening is het wel zo fijn als we onze maaltijden in één pan kunnen klaarmaken. Deze smakelijke boerenkoolmaaltijd met een Italiaanse twist is simpel, smakelijk, en binnen een half uurtje klaar. Aan de slag!

Zo maak je het eenpansdiner met boerenkool:

  • Verhit de olie in een grote hapjespan of wok op een middelhoog vuur. Knijp de worstjes nu rechtstreeks uit hun vel de pan in en gebruik een houten lepel om ze in brokken te verdelen. Sprenkel de chilivlokken en het venkelzaad erbij in de pan. Bak tot het vlees knapperige randjes heeft.
  • Gebruik een opscheplepel met gaatjes om het vlees uit de pan te scheppen. Zet terzijde.
  • Doe de gnocchi in de pan en bak ongeveer een minuutje. Giet vervolgens de bouillon erbij. Zodra de boel aan het borrelen slaat, dek je de pan af. Laat 3 minuten doorkoken.
  • Roer nu de boerenkool door het geheel. Kook nog ongeveer 2 minuten door tot de gnocchi zacht is, en de boerenkool is geslonken.
  • Voeg de Parmezaanse kaas erdoor, breng op smaak met zwarte peper en verdeel de knapperige stukjes worstvlees over de pan.
  • Eet smakelijk!

Tip: geen fan van venkel? Deze kun je ook weglaten uit het recept. Er valt daarnaast natuurlijk genoeg te variëren qua kruiden! Met een beetje oregano, tijm en basilicum geef je je maaltijd een extra lekker Mediterraans randje. Ook kun je natuurlijk je eigen favoriete groenten of andere smaakmakers toevoegen.

Lees ook: Boerenkool mét worst: hoe (on)gezond is rookworst?

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Pexels Micheile dot com