16 november 2022
Redactie Kookfans

Of ga je liever voor Limoncello, champagne, of Boswandeling?

Nu het heerlijke avondje eraan zit te komen, liggen de supermarkten natuurlijk vol lekkers. Pepernoten, schuimpjes, en natuurlijk chocoladeletters. Maar voordat je dit jaar weer zo’n standaard chocoladeletter in je mandje gooit, er bestaan dus ook chocoladeletters met likeur: van Baileys tot Flügel en van champagne tot Licor 43.

Chocoladeletters

Wanneer je denkt aan Sinterklaas-lekkernijen, dan denk je natuurlijk aan pepernoten en chocoladeletters. Toen de Kookfans-redactie vroeger klein was, werd er avond aan avond dankbaar gezongen bij de houtkachel. Wanneer er de volgende ochtend dan zo’n heerlijke chocoladeletter (altijd bij de plaatselijke supermarkt gekocht natuurlijk – héél toevallig) in onze schoenen zat, kon het geluk niet op. Ook nu we inmiddels volwassen zijn en onze éigen schoencadeautjes moeten kopen, gaat zo’n letter er nog altijd goed in. Maarrr, volwassen chocoladeletters kunnen dus nog een leuke twist krijgen, bewijst het Groningse zaakje Très Bien.

Groningse chocoladehelden

Als die naam je bekend voorkomt, dan kan dat kloppen. We hebben namelijk al vaker geschreven over de noten- en chocoladespeciaalzaak. Dit is namelijk niet het eerste jaar dat ze de liquor letters verkopen. Ook kwamen ze al eens met paaseitjes gevuld met Baileys, Licor 43, en allerlei ander lekkers.

Je vindt bij Très Bien onder andere chocoladeletters met Flügel, Boswandeling of Boswandeling Pink, Licor 43, Baileys, Limoncello of champagne. En als je toch voor jezelf zo’n luxe letter bestelt: er is ook genoeg lekkers voor degenen die geen alcohol mogen of willen drinken. Denk aan een salted caramel-letter met hazelnoot, of de Conny Kiezen-letter met puur, melk en wit ineen.

chocoladeletters likeur

Zelf proeven?

En hoewel de winkel van Très Bien in het noorden van het land te vinden is, kun je de letters ook gewoon online bestellen. Dat is nog eens een mooie verrassing voor je partner, je (volwassen) kinderen, of gewoon voor jezelf. De chocoladeletters met likeur zijn alleen beschikbaar als grote S van Sinterklaas, hoewel die S wat ons betreft ook kan staan voor Smullen, Smikkelen, of Superlekker.

Lees ook: Recept: chocolade-fudge met pindakaas met slechts drie ingrediënten

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Très Bien | Beeld: Pixabay