2 min.
2 pers.

Binnen een minuut is deze magische saus klaar!

Als je een stukje vlees gaat bakken of groente gaat grillen, dan wil je daar wel een lekkere saus bij. Deze magische saus past bij elk gerecht en bevat maar drie ingrediënten: yoghurt, Dijonmosterd en Sriracha. De perfecte combinatie waarmee jouw vlees, vis, kip of groente nog lekkerder smaakt. Dit wil je proberen! 

Voor gebruikers van de mobiele versie van de website staan de ingrediënten onderaan het artikel.

Drie ingrediënten

Deze magische saus bevat drie ingrediënten die je waarschijnlijk allang in huis hebt. De yoghurt, Dijonmosterd en Sriracha vormen de perfecte basis voor een saus die zowel romig als zuur en bitter en pittig is. Een paar keer experimenteren en je weet voortaan precies hoe je jouw favoriete saus maakt. Want wij garanderen je dat dit je nieuwe favoriet wordt! Probeer de saus eens met frisse slawraps met honing-kip of cheeseburger-spiesjes. Om je vingers bij af te likken!

Zo maak je de saus:

  • Pak een middelgrote kom en doe hier alle ingrediënten in.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Proef of de saus goed is. Moet hij pittiger of romiger worden? Doe er dan wat Sriracha (of andere pittige saus) of yoghurt bij.
  • Giet de saus over je vlees, vis, kip of groente.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Huh? We gebruiken een sojasaus-flesjes altijd al verkeerd

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash, Farhad Ibrahimza

Ingrediënten
  • 250 milliliter yoghurt
  • 45 milliliter Dijonmosterd
  • 5-10 milliliter Sriracha