Jaimy Boer

Cheers op de zon!

Zodra de zon hoog aan de hemel staat en de temperaturen stijgen, stijgt onze zin in zomerse cocktails ook. Daarom vind je regelmatig een lekker cocktailrecept op Kookfans.nl. Om de zomer goed te vieren, zetten we onze favoriete cocktailrecepten op een rijtje. Van een feestelijke champagne margarita tot een frisse ananas-mojito met munt. Shaken maar! 

1. Feestelijke champagne margarita’s

Heb je iets te vieren of zoek je nog een drankje om een gezellige avond mee af te sluiten? Deze feestelijke champagne margarita’s zijn in een handomdraai gemaakt. Lekker verfrissend voor een warme zomerdag!

champagne margarita's

2. Frisse ananas-mojito met munt

Een mojito wordt doorgaans gemaakt met munt en limoensap. Bij dit recept voegen we wat ananas toe voor een zomers tintje. Heerlijk voor bij de barbecue, tijdens een picknick of vanuit je luie tuinstoel. Wij zijn fan!

Ananas mojito

3. Una paloma blanca

Zit jij ook al mee te zingen met het liedje van George Baker? Naast het bekende liedje, is het ook een traditionele cocktail in Mexico. En dit recept is met een paar ingrediënten al gemaakt. Handig! Pas wel op, want deze cocktail is gevaarlijk lekker…

cocktail una paloma blanca

4. Perzik-whiskeycocktail

De perzik-whiskeycocktail valt bij veel mensen in de smaak. Naast dat het er ontzettend vrolijk uitziet, smaakt hij ook heerlijk zoet. Serveer het in mooie glazen en maak het af met wat muntblaadjes.

perzik-whiskeycocktail

5. Zomerse bramencocktail

Wat past beter bij de zomerse temperaturen dan deze bramencocktail? Met een paar ingrediënten zet je een heerlijke dorstlesser op tafel. Psst! Hij is ook non-alcoholisch te maken. Zo kan iedereen genieten van dit zomerse drankje.

cocktail bramen zomers

 

Lees ook: Droombaan: hier kun je geld verdienen met cocktails drinken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: KookFans | Beeld: KookFans, Unsplash, Ishan See From The Sky