Ingrediënten
  • Voor de cake:
  • Bakspray
  • 250 gram patentmeel
  • 400 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel baking soda
  • Halve theelepel five spice kruiden
  • Driekwart theelepel zout
  • 280 gram fijngesneden ananas uit blik
  • 2 grote eieren
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • Toppings:
  • 110 gram gehakte pecannoten
  • 40 gram ongezouten boter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 gram lichtbruine suiker
  • 160 milliliter gecondenseerde melk
  • Halve theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram gezoete kokosrasp
Sabine
65 min.
15 pers.
Ingrediënten
  • Voor de cake:
  • Bakspray
  • 250 gram patentmeel
  • 400 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel baking soda
  • Halve theelepel five spice kruiden
  • Driekwart theelepel zout
  • 280 gram fijngesneden ananas uit blik
  • 2 grote eieren
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • Toppings:
  • 110 gram gehakte pecannoten
  • 40 gram ongezouten boter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 gram lichtbruine suiker
  • 160 milliliter gecondenseerde melk
  • Halve theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram gezoete kokosrasp

Dit wordt ook wel de ultieme cake voor luie bakkers genoemd

Niets doen en toch eindigen met een zelfgebakken cake klinkt te mooi om waar te zijn, en dat is het ook. Toch hoef je als luie bakker niet uren in de keuken te ploeteren voor een lekkere cake. Deze zogenoemde Do Nothing Cake vergt minimale inspanning en het resulteert alsnog in een verrukkelijk gebakje.

Gebruiker van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Note: de écht luie bakkers kunnen de toppings op de cake weglaten. Al is het de vraag of je dat ervoor over hebt, want met toppings is deze cake subliem!

Zo maak je de cake: 

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en spray een bakblik in met de bakspray.
  • Doe het meel, de suiker, baking soda, de five spice kruiden en zout in een kom en meng.
  • Voeg de ananas, eieren en vanille-extract toe en roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd. Stort het beslag daarna in het bakblik en bak 30 minuten bovenin de oven. Dat is alles wat je hoeft te doen als je voor de makkelijkste versie zonder toppings gaat!

Wil je de cake met toppings maken? Volg dan de volgende stappen op: 

De cake met toppings:

  • Verdeel over een andere bakplaat de pecannoten en plaats die de laatste 7 minuten in de oven bij de cake. 
  • Haal de cake en de pecannoten na het bakken uit de oven.
  • Smelt de boter voor de topping in een pan en voeg de suikers, gecondenseerde melk en zout toe. Roer kort en breng aan de kook. Laat daarna 3 minuten opstaan tot het mengsel dikker wordt. Zet het vuur uit en voeg het vanille-extract, tweederde van de pecannoten en de kokos toe.
  • Gebruik de achterkant van een houten pollepel om gaatjes in de cake te maken (maar raak de bodem niet). Verdeel daarna het toppingmengsel over de cake. Verdeel de overgebleven pecannoten over de cake en laat afkoelen voor het serveren.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: kazige taco-pasta in één pan

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill The Kitchn