Ingrediënten
  • 1 eetlepel olie
  • 450 gram gehakt
  • 1 gele ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt
  • 1 blik maïs, uitgelekt
  • 940 milliliter runderbouillon
  • 470 milliliter tomatensaus
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 450 gram (schelpjes)pasta
  • 115 gram geraspte (cheddar)kaas
  • Zout en peper
  • 60 gram crème fraîche
  • Verse koriander, ter garnering (optioneel)
Marlieke
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olie
  • 450 gram gehakt
  • 1 gele ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt
  • 1 blik maïs, uitgelekt
  • 940 milliliter runderbouillon
  • 470 milliliter tomatensaus
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 450 gram (schelpjes)pasta
  • 115 gram geraspte (cheddar)kaas
  • Zout en peper
  • 60 gram crème fraîche
  • Verse koriander, ter garnering (optioneel)

Een snel, simpel en smakelijk gerecht voor doordeweeks

Soms kom je thuis na een lange dag werk/studie/school en heb je geen zin om uren in de keuken te staan voordat je de honger kunt stillen. Deze taco-pasta is in zulke situaties een redder in nood. Niet alleen zet je hem razendsnel op tafel, ook houd je de afwas beperkt door het gerecht in één pan te maken. Daarnaast zit deze heerlijke combinatie vol met gezonde vezels en eiwitten en valt het kleurrijke maaltje ook bij kinderen in de smaak. Maak jij ‘m binnenkort ook?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de taco-pasta:

  • Snijd de ui en rode paprika in blokjes. Hak de knoflook fijn.
  • Verwarm een scheutje olie in een grote braadpan of soeppan op halfhoog vuur.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit 5 tot 6 minuten totdat het bruin kleurt en nergens meer roze is. Voeg daarna de ui en paprika toe en bak nog eens 2 tot 3 minuten, totdat de ui en paprika zacht worden. Doe dan ook de knoflook in de pan en bak 30 seconden.
  • Nu is het tijd om de bonen, maïs, pasta, runderbouillon, tomatensaus, chilipoeder en komijn toe te voegen. Roer alles goed door elkaar en breng dan aan de kook.
  • Zet het vuur lager zodra het mengsel begint te koken. Doe de deksel op de pan en laat 12 tot 14 minuten koken, totdat al het vocht is opgenomen en de pasta zacht is. Roer iedere 2 – 3 minuten het gerecht even door.
  • Voeg de kaas toe aan de pan en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met crème fraîche en verse koriander (optioneel).
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Toscaanse romige eenpans-gnocchi

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Healthy Meal Plans / The Domestic Geek | Beeld: Videostill The Domestic Geek