Door deze producten te schrappen krijg je minder snel een hongergevoel

Heb jij altijd snel honger? Dat kan heel vervelend zijn, maar er is iets aan te doen: het aanpakken van je ontbijt. Het is algemeen bekend dat je ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar niet alle ontbijtproducten zijn even voedzaam. Gevolg: na je ontbijt ervaar je snel een hongergevoel. Tijd om jouw ontbijt onder de loep te nemen dus. Want de volgende vijf producten kun je beter vermijden in de ochtend.

1. Light yoghurt

Yoghurt is een goede en populaire optie voor het ontbijt. Het is gezond én lekker, maar je moet wel even opletten welke variant je kiest. Hoewel de light variant misschien erg aanspreekt, is dit allesbehalve de beste optie. Light yoghurt bevat namelijk te weinig calorieën om de ochtend mee door te komen. Griekse yoghurt (zonder toegevoegde suikers) is een betere optie, daarmee krijg je voldoende proteïnen binnen.

2. Kant-en-klaar smoothie

Ideaal, zo’n kant-en-klare smoothie uit de supermarkt. Je gooit het makkelijk in je tas om mee te nemen naar het werk of drinkt het ‘even snel’ op als ontbijt. Maar helaas, ook dit is geen goed idee. Zo’n smoothie uit de supermarkt lijkt heel gezond, maar het zit vol met toegevoegde suikers. Wil je toch met een smoothie ontbijten? Maak hem dan zelf!

3. Granola

We hebben het hier wederom over de kant-en-klare variant uit de supermarkt. Deze lijkt heel gezond, maar ook hier zitten erg veel suikers in. Die kun je dus ook maar beter schrappen van het ontbijt. Zelfgemaakte granola (zonder suikers) kun je natuurlijk wél prima eten bij het ontbijt.

4. Vezelarme ontbijtgranen

Om nog maar even bij de ontbijtgranen te blijven: de vezelarme variant hoort ook in het lijstje van ontbijtproducten die je beter kunt schrappen. Zoete ontbijtgranen zijn erg populair. Vooral bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Het is ook erg verleidelijk om zo’n zoete lekkernij toe te voegen aan je ontbijt, maar hier zit wederom te veel suiker in en het geeft te weinig energie om de dag mee door te komen.

5. Sapjes

Zelfgemaakte (groene) sapjes uit de blender zijn ontzettend hip en populair. En ja, deze zijn ook nog eens gezond. Maar enkel een sapje is niet voldoende als ontbijt. Het is een prima basis, die je kunt aanvullen met een gezonde dosis proteïnen. Zet bijvoorbeeld wat havermout of een omelet op je ontbijtmenu als je graag een sapje drinkt en je bent voorlopig verzadigd!

Lees ook: Deze eigengemaakte granola maakt van elk ontbijt een feestje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash, Marcin Skalij