Sara Bergsma

Het is heel simpel

Als je veel op TikTok of andere sociale media te vinden bent, heb je het vast voorbij zien komen. We hebben het hier natuurlijk over de crompouce, een croissant en een tompouce ineen. En naast dat het gebakje een lust is voor het oog, smaakt het ook nog eens super lekker.  

Bakker van Maanen

Deze overheerlijke traktatie is bedacht door en verkrijgbaar bij Bakker van Maanen. Zij maken de crompouce door een roombotercroissant te vullen met Zwitserse room, vervolgens toppen ze ‘m af met een royale laag roze chocolade. Zit er geen Bakker van Maanen bij jou in de buurt? Geen zorgen, want je kunt de crompouce nu makkelijk zelf maken door deze handige TikTok-video van de Jumbo:

@jumbo.tiktok Lotte laat zien hoe je makkelijk en snel deze heerlijke crompoucen maakt! #crompouce #croissant #tompouce ? original sound – Jumbo Supermarkten

Wat je moet doen

Om je thuis je eigen crompouce te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig: de roombotercroissants, Dr. Oetker’s mix voor banketbakkersroom, 500 milliliter halfvolle melk en ruby chocolade. Alles verzameld? Dan kun je van start gaan!

  • Smelt de ruby chocolade au bain-marie, of in de magnetron.
  • Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de croissants doormidden en dip de bovenkant in de gesmolten chocolade.
  • Laat de chocolade ongeveer een half uur uitharden in de koelkast.
  • Vul de croissants tot slot met de banketbakkersroom, en voilà: je eigen crompouce is klaar om van te genieten!

Ook lekker: Zó maak je een echte croque monsieur

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Bakker van Maanen