Ingrediënten
  • VOOR DE CAKE:
  • 450 gram wortelen
  • 310 gram bloem + 1 losse eetlepel bloem
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel piment
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 200 gram bruine suiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 240 milliliter plantaardige olie
  • 150 gram rozijnen
  • 225 gram ananas uit blik
  • VOOR DE CREME:
  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 340 gram roomkaas
  • 1 1/2 theelepels vanille extract
  • 240 gram poedersuiker
  • 200 gram walnoten
Sara Bergsma
1 uur + 55 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE CAKE:
  • 450 gram wortelen
  • 310 gram bloem + 1 losse eetlepel bloem
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel piment
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 200 gram bruine suiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 240 milliliter plantaardige olie
  • 150 gram rozijnen
  • 225 gram ananas uit blik
  • VOOR DE CREME:
  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 340 gram roomkaas
  • 1 1/2 theelepels vanille extract
  • 240 gram poedersuiker
  • 200 gram walnoten

Het kost wat tijd en inspanning, maar dan heb je ook wat!

De dagen beginnen steeds kouder te worden en zoals elk jaar gaan we dan massaal op zoek naar leuke activiteiten voor binnenshuis. Veel mensen besluiten dan ook in het najaar hun bakhobby weer op te pakken. En laten wij nou net hét perfecte recept hebben voor een klassieke worteltaart. Dus: ready, set, bake!

Wat moet je doen?

Voor de worteltaart:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet 3 ronde bakvormen, met een diameter van 20 cm, in en bekleed ze met bakpapier.
  • Rasp de wortelen zo fijn mogelijk en zet opzij.
  • Zeef in een grote kom 310 gram bloem, kaneel, piment, zout, bakpoeder en baking soda
  • Mix in een andere grote kom de bruine suiker, kristalsuiker en eieren met een mixer tot een glad geheel. Giet tijdens het mixen geleidelijk de plantaardige olie bij de kom in.
  • Zet de mixer op medium snelheid en voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe aan de kom met suiker en eieren. Mix totdat alles is opgenomen.
  • Meng in een kleine kom de rozijnen met een eetlepel bloem. Snijd de ananas uit blik in kleine stukjes.
  • Voeg de rozijnen, wortelrasp en ananas toe aan het beslag en roer door met een rubberen spatel.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvormen en strijk de bovenkant glad.
  • Bak gedurende 25 tot 30 minuten in de oven.
  • Laat de stukken cake afkoelen op een rooster tot de vormen koel aanvoelen. Haal de cakes eruit en laat ze volledig afkoelen op het rooster.

Voor de crème:

  • Meng in een grote kom de boter, roomkaas en het vanille-extract met een mixer op lage- tot middelmatige snelheid. Zodra alles goed door elkaar is gemengd, mix je het mengsel op middelhoge snelheid tot een licht en luchtige substantie. Voeg vervolgens de poedersuiker beetje bij beetje toe en mix op lage- tot middelmatige snelheid door.

Om het af te maken:

  • Controleer of de bovenkant van elk stuk cake vlak is. Zo niet, gebruik dan een gekarteld mes om de cakes vlak te maken.
  • Plaats de eerste laag op een taartplateau. Schep 1/4 van de crème op de cake en verdeel het gelijkmatig over de laag. Voeg de volgende laag toe en spreid hierover nogmaals 1/4 van de crème uit. Plaats de laatste laag erbovenop met de onderkant naar boven om de bovenkant van de taart zo vlak mogelijk te maken. Verdeel de rest van de crème over de boven- en zijkant.
  • Hak de walnoten in kleine stukjes en druk ze voorzichtig in het glazuur langs de zijkanten van de cake.
  • Koel de worteltaart gedurende 30 tot 60 minuten om de crème te laten opstijven. Snijd de taart vervolgens aan en serveer.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Verrassend lekker: zo maak je een koffiesmoothie met banaan en kaneel

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock