Ingrediënten
  • VULLING
  • 45 gram roomboter
  • 45 gram patentbloem
  • 200 milliliter water
  • 2 gram (1 theelepel) zwarte peper
  • 2 gram (2/3 theelepel) paprikapoeder
  • 3 gram (halve theelepel) zout
  • 2 gram (2/3 theelepel) knoflookpoeder
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas
  • 25 gram jalapeñopepers uit pot, fijngesneden
  • BLOEMIG
  • 50 gram patentbloem
  • 2 gram (1 theelepel) zwarte peper
  • 2 gram (2/3 theelepel) knoflookpoeder
  • GARNERING
  • 2 eieren
  • 160 gram panko broodkruimels
  • Zonnebloemolie, om in te bakken
Rowan Hattu
50 + 60 min.
50 pers.
Ingrediënten
  • VULLING
  • 45 gram roomboter
  • 45 gram patentbloem
  • 200 milliliter water
  • 2 gram (1 theelepel) zwarte peper
  • 2 gram (2/3 theelepel) paprikapoeder
  • 3 gram (halve theelepel) zout
  • 2 gram (2/3 theelepel) knoflookpoeder
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas
  • 25 gram jalapeñopepers uit pot, fijngesneden
  • BLOEMIG
  • 50 gram patentbloem
  • 2 gram (1 theelepel) zwarte peper
  • 2 gram (2/3 theelepel) knoflookpoeder
  • GARNERING
  • 2 eieren
  • 160 gram panko broodkruimels
  • Zonnebloemolie, om in te bakken

Dit wordt vast en zeker een vaste snack tijdens de borrel!

Nu er weer verschillende feestdagen voor de deur staan, willen we deze natuurlijk allemaal vieren met een lekker hapje en drankje. Of het nou borrelen op het terras is, of borrelen in je achtertuin: met déze pittige kaasballetjes maak jij het feest helemaal compleet.

Zo maak je de pittige kaasballetjes

  • Allereerst zet je een pan op middellaag vuur waar je de roomboter in smelt.
  • Daarna voeg je de patentbloem toe.
  • Vervolgens roer je dit door voor twee minuten met een garde.
  • Voeg dan het water, de zwarte peper, de paprikapoeder, zout en knoflookpoeder toe.
  • Ook het kippenbouillonblokje verkruimel je en gooi je in de pan.
  • Meng dit geheel goed door en voeg dan de cheddar en geraspte kaas toe.
  • Daarna voeg je de jalapeño toe en roer je alles samen tot een mooie, gladde massa.
  • Dan pak je een ovenschaal en bedekt deze met bakpapier.
  • Verdeel vervolgens het kaasmengsel over een ovenschaal en smeer deze gelijkmatig uit.
  • Dek dit af met plasticfolie en zet het kaasmengsel voor 1 uur in de koelkast om het op te laten stijven.
  • Snijd na 1 uur het afgekoelde kaasmengsel in stukken.
  • Dan is het tijd om de balletjes te maken!
  • Pak ongeveer 13 gram van het kaasmengsel en maak hier een balletje van.
  • Pak dan een diepe kom en doe daar de patentbloem, zwarte peper en knoflookpoeder in.
  • Meng dit goed en kluts de eieren in een andere kom.
  • Pak een derde kom en doe hier de panko broodkruimels in.
  • Dan ga je met je kaasballetje eerst door de bloemmix, dan in het ei en daarna in de panko broodkruimels.
  • Dit herhaal je tot je ongeveer vijftig kaasballetjes hebt.
  • Vervolgens verhit je de zonnebloemolie in een koeken- of braadpan.
  • Als de olie heet genoeg is (180 graden Celsius), bak je de kaasballetjes in 5 tot 6 minuten goudbruin.
  • Let wel op dat je de balletjes regelmatig omkeert.
  • Daarna haal je de ballen uit de olie.
  • Leg deze op wat keukenpapier om ze uit te laten lekken.
  • Et voilà, eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: Zweeds broodje bal

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Videostill