Rowan Hattu

Goed om te weten!

Je kent het wel: zo’n standaard bakje in je koelkastdeur voor je eieren. Natuurlijk gaat iedereen er dan ook van uit dat we onze eieren daar dan ook in moeten bewaren. Maar niets is minder waar! Er is namelijk een hele belangrijke reden waarom je dit niet moet doen.

Temperatuurverschil

De grote reden waarom je je eieren niet in je koelkastdeur met bewaren, is omdat ze daar sneller gaan rotten. Dit komt doordat je telkens de koelkastdeur open en dicht doet, waardoor er schommelingen in de temperatuur ontstaan en je zo het rottingsproces versnelt.

Heel leuk en aardig natuurlijk, maar waar moet je je eieren dan wél bewaren? Ook daar hebben wij het antwoord op. Je kunt je eieren beter achterin je koelkast bewaren, en dan voornamelijk op de middelste plank. Ook kun je je eieren het beste in het doosje te bewaren, zo voorkom je namelijk dat ze uitdrogen én blijven ze langer goed. Win-win dus!

Supermarkt

Oké, we snappen dat er verwarring kan ontstaan doordat eieren in de supermarkt ook niet in de koeling staan, maar daar is een goede reden voor. Net als in de koelkastdeur, gaat een koeling telkens open en dicht, waardoor er ook in de supermarkt temperatuurverschil kan ontstaan. Als iemand deze gekoelde eieren koopt en meeneemt naar huis, is de kans dus ook groot dat het ei vochtig wordt en er bacteriën kunnen gaan groeien. Enne, dat wil je natuurlijk niet hebben.

Lees ook: Ai: dit is het ongezondste item bij de McDonald’s

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels