20 min.
4 pers.

Deze currykip is heerlijk bij de rijst!

Er wordt niet voor niets gezegd dat kip het meest veelzijdige stukje vlees is. Je kunt het simpelweg lekker krokant bakken in de pan of in een kruidige saus bereiden. Deze currykip behoort tot de laatst genoemde. Na het bereiden van deze currykip ruikt je keuken overheerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Snijd de kip in stukken en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de ui en knoflook toe en voeg daar wat zout en peper aan toe. Roer door en draai het vuur laag.
  • Bak 5 minuten en voeg de tomatensaus en currypoeder toe. Roer tot alles goed is vermengd en bak opnieuw 5 minuten.
  • Voeg de stukken kipfilet toe en meng goed. Draai het vuur hoog en bak twee minuten.
  • Schenk de room in de pan en roer alles goed door. Draai het vuur laag en bak 5 minuten of tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Serveer met wat verse koriander of peterselie.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Japanse miso-carbonara

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Food & Cooking | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • Zout en peper, naar smaak
  • Olijfolie, om in te bakken
  • 2 uien, gesnipperd
  • 5 eetlepels tomatensaus
  • 2 theelepels currypoeder
  • 400 milliliter slagroom
  • Koriander of peterselie, fijngesneden om te serveren