Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 2 eetlepels miso-pasta
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt + extra om te serveren
  • Snuf peper
  • 200 gram bacon of pancetta, in plakjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gram spaghetti
  • Furikake, om te serveren
20 min.
4 pers.

Elke carbonarafan moet deze pasta eens proberen

Tegen een portie pasta carbonara zeggen wij geen nee. Alleen al als we denken aan deze romige pasta met spekjes, beginnen we te watertanden. Is dit een maar al te herkenbaar scenario? Dan vind je deze Japanse miso-carbonara vast ook heerlijk. Nee, het is geen traditioneel Italiaans gerecht, maar het is overheerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de eieren, eierdooiers, miso-pasta en Parmezaanse kaas in een kom en klop tot een geheel met een garde. Voeg nog wat peper toe naar smaak.
  • Bak de bacon of pancetta krokant in een koekenpan. Gebruik pas wat extra olie als er niet genoeg vet uit het spek komt en draai het vuur laag.
  • Kook ondertussen de pasta al dente in gezouten water. Bewaar wat van het pastawater.
  • Doe de spaghetti in de koekenpan en voeg het eier-misomengsel toe. Roer goed door, tot de saus dik is geworden. Voeg eventueel wat van het pastawater toe als de saus te dik is geworden.
  • Verdeel de pasta over de borden en serveer met wat furikake en extra parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Eenpanspasta met tomaten en garnalen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marion’s Kitchen | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 2 eetlepels miso-pasta
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt + extra om te serveren
  • Snuf peper
  • 200 gram bacon of pancetta, in plakjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gram spaghetti
  • Furikake, om te serveren